Vegaschnitzel met röstikoekjes en sperziebonen

Hollandse pot met een twist.

590 kcal

(Voedingswaarden)

30 min. bereiden

8 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 220 °C.

  2. Maak de ui schoon en snipper deze. Klop het ei los in een grote kom. Voeg de rösti, ui en het karwijzaad toe en meng goed. Vorm er met vochtige handen 12 koekjes van. Verdeel de koekjes over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in het midden van de oven in ca. 20 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege.

  3. Breng ondertussen een ruime pan water aan de kook. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen. Voeg als het water kookt de bonen en eventueel zout toe en kook in 8 min. beetgaar.

  4. Verhit 2/3 van de olie in een koekenpan en bak de schnitzels in 4 min. krokant. Keer halverwege. Halveer ondertussen de tomaten. Giet de sperziebonen af en meng in een schaal met de tomaten, peper en eventueel zout. Besprenkel met de rest van de olie. Verdeel de röstikoekjes en schnitzels over de borden en serveer de salade ernaast.

  • algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.
  • Ui snipperen

    Instructievideo - 00:52 min.

Vegaschnitzel met röstikoekjes en sperziebonen

Hollandse pot met een twist.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig