bewaar
Focaccia met Italiaanse kruiden
Focaccia met Italiaanse kruiden
bewaar

Focaccia met Italiaanse kruiden

Zelfgebakken focaccia, hoe lekker is dat. Eet 'm met de minstens zo lekkere - en ook zelfgemaakte - Italiaanse salade.

15 min. bereiden
20 min. oventijd
2waarderingen

Ingrediënten

4 personen

3 el

extra vierge olijfolie

2 el

diepvries Italiaanse kruiden

2 el

tarwebloem

1 zakje

vers deeg voor pizza en foccacia

2

eetrijpe avocado's

250 g

cherrytomaten

150 g

mini-buffelmozzarella

1 el

gedroogde Italiaanse kruiden

½ el

balsamicoazijn

Dit heb je nodig

  • bakplaat

Zelfgebakken focaccia, hoe lekker is dat. Eet 'm met de minstens zo lekkere - en ook zelfgemaakte - Italiaanse salade.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 220 ºC. Meng 2 el olie met 2 el Italiaanse mix, peper en eventueel zout.

2

Bestuif voor de focaccia het werkblad en je handen met de bloem en vorm van het deeg een cirkel van 2 cm dik. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en duw er met je vingers kuiltjes in. Bestrijk met de kruidenolie en bak ca. 20 min. in het midden van de oven.

3

Halveer ondertussen de avocado’s en verwijder de pit. Schep met een lepel een deel van het vruchtvlees eruit, maar laat een ½ cm vruchtvlees aan de randen zitten. Snijd het vruchtvlees in blokjes, snijd de tomaten en mozzarellabolletjes in kwarten. Schep om met de rest van de olie, de rest van de Italiaanse mix, peper en eventueel zout.

4

Schep de salade in de avocado’s en besprenkel met de balsamicoazijn. Serveer met de focaccia en de rest van de salade.

serveertipDe focaccia is - zonder de salade - ook lekker bij de borrel. Snijd het brood dan in smalle repen.

combinatietipLekker met extra olijfolie om het brood in te dippen.