Gehaktballen in biersaus met kriel en sperziebonen
Met biersaus wordt alles nóg lekkerder. Ook die alledaagse gehaktballen!
Aan de slag
Kook de krieltjes in 10 min. gaar. Giet af en laat uitlekken. Verhit de boter en bak de krieltjes met peper en eventueel zout in 14 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar. Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak de runderballetjes in 3 min. rondom bruin. Voeg het bier en de stroop toe, breng aan de kook en laat op middelhoog vuur in ca. 7 min. gaar worden. Neem uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.
Kook de saus op hoog vuur in tot hij aan de achterkant van een houten lepel blijft plakken. Dit duurt ca. 5 min. Verwijder ondertussen de steelaanzet van de sperziebonen en kook de sperziebonen in 7 min. beetgaar. Giet af en laat goed uitlekken. Bestrooi met de gebakken uitjes. Serveer de gehaktballetjes in biersaus met de sperziebonen en gebakken krieltjes.
Gehaktballen in biersaus met kriel en sperziebonen
Met biersaus wordt alles nóg lekkerder. Ook die alledaagse gehaktballen!
hoofdgerecht
null personen
555 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Kook de krieltjes in 10 min. gaar. Giet af en laat uitlekken. Verhit de boter en bak de krieltjes met peper en eventueel zout in 14 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar. Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak de runderballetjes in 3 min. rondom bruin. Voeg het bier en de stroop toe, breng aan de kook en laat op middelhoog vuur in ca. 7 min. gaar worden. Neem uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.
Kook de saus op hoog vuur in tot hij aan de achterkant van een houten lepel blijft plakken. Dit duurt ca. 5 min. Verwijder ondertussen de steelaanzet van de sperziebonen en kook de sperziebonen in 7 min. beetgaar. Giet af en laat goed uitlekken. Bestrooi met de gebakken uitjes. Serveer de gehaktballetjes in biersaus met de sperziebonen en gebakken krieltjes.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g krieltjes
50 g ongezouten roomboter
12 Hollandse runderballetjes
300 ml Leffe bruin
3 el appelstroop
800 g verse sperziebonen
4 el gebakken uitjes