Oven­scho­tel met au­ber­gi­ne en wit­te bo­nen

Deze ovenschotel ziet eruit alsof je uren in de keuken stond. Werkelijkheid: jij was 15 minuten bezig en de oven deed de rest.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 590 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 35 min. oventijd
(11) waardeer
italiaans hoofdgerecht Deze ovenschotel ziet eruit alsof je uren in de keuken stond. Werkelijkheid: jij was 15 minuten bezig en de oven deed de rest. 4 personen
4 11

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • 2 bakplaten
  • bakpapier
  • rasp
  • ovenschaal (20 x 30 cm, ingevet)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd de aubergines in de lengte in plakken van een ½ cm en leg de plakken op 2 met bakpapier beklede bakplaten (of gebruik 1 bakplaat en 1 ovenschaal). Besprenkel de plakken met de olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Bak ca. 10 min. in de oven.
  2. Snijd ondertussen de mozzarella in dunne plakken, rasp de Parmezaanse kaas en snijd het basilicum grof.
  3. Neem de aubergines uit de oven. Bedek de bodem van de ovenschaal met ⅓ van de aubergine. Verdeel er de helft van de witte bonen in tomatensaus, de helft van de mozzarella, ⅓ van het basilicum en weer ⅓ van de aubergines over. Herhaal en bestrooi met de Parmezaanse kaas. Bak in het midden van de oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar.
  4. Neem uit de oven en bestrooi met de rest van het basilicum. Serveer met de ciabatta.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 590 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 57 g
    waarvan suikers 12 g
  • vet 25 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 800 mg
  • vezels 14 g
Tags
Ook te zien in

Ovenschotel met aubergine en witte bonen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oven­scho­tel met au­ber­gi­ne en wit­te bo­nen

1
1

Verwarm de oven voor op 220 °C.

2
2
  • 3 aubergines

Snijd de aubergines in de lengte in plakken van een ½ cm en leg de plakken op 2 met bakpapier beklede bakplaten (of gebruik 1 bakplaat en 1 ovenschaal).

3
3
  • 3 el milde olijfolie

Besprenkel de plakken met de olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Bak ca. 10 min. in de oven.

4
4
  • 125 g mozzarella
  • 75 g Parmigiano Reggiano
  • 15 g verse basilicum

Snijd ondertussen de mozzarella in dunne plakken, rasp de Parmezaanse kaas en snijd het basilicum grof.

5
5

Neem de aubergines uit de oven. Bedek de bodem van de ovenschaal met ⅓ van de aubergine.

6
6
  • 270 g witte bonen in tomatensaus

Verdeel er de witte bonen in tomatensaus, de helft van de mozzarella, ⅓ van het basilicum en weer ⅓ van de aubergines over.

7
7
  • 270 g witte bonen in tomatensaus

Herhaal en bestrooi met de Parmezaanse kaas. Bak in het midden van de oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar.

8
8
  • 1 ciabatta

Neem uit de oven en bestrooi met de rest van het basilicum. Serveer met de ciabatta.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.