bewaar
Paddenstoelen en mozzarella op spelttoast
Paddenstoelen en mozzarella op spelttoast
bewaar

Paddenstoelen en mozzarella op spelttoast

Wanneer je niet zoveel tijd hebt, kun je brood ook prima als hofodgerecht eten. Met een soepje, bijvoorbeeld.

15 min. bereiden
10 min. oventijd
5waarderingen

Ingrediënten

4 personen

8 sneetjes

speltbrood

2 el

traditionele olijfolie

200 g

paddenstoelen voor risotto

250 g

kastanjechampignons

1 teen

knoflook

1 el

balsamicoazijn

150 g

minimozzarellabolletjes

Wanneer je niet zoveel tijd hebt, kun je brood ook prima als hofodgerecht eten. Met een soepje, bijvoorbeeld.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de sneetjes van het speltbrood en besprenkel met de helft van de olie. Leg op het rooster van de oven en bak in ca. 10 min. goudbruin.

2

Snijd ondertussen de paddenstoelen uit de melange in stukken en de kastanjechampignons in kwarten. Ris de blaadjes van de kruiden uit de paddenstoelenmix en snijd fijn. Verhit de rest van de olie in een koekenpan of wok en bak alle paddenstoelen 5 min. op hoog vuur. Halveer de teen knoflook en pers 1 helft boven de paddenstoelen. Voeg de kruiden en balsamicoazijn toe en bak nog 2 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Halveer de bolletjes mozzarella.

3

Wrijf de spelttoast in met de andere helft van de knoflookteen en verdeel over de borden. Verdeel eerst de paddenstoelen en dan de mozzarella erover. Bestrooi met peper.

combinatietipServeer de toast met soep, gemaakt van een verspakket (bijvoorbeeld tomatensoep). Dat maakt je maaltijd compleet.

combinatietip Lekker met fijngesneden peterselie.