Bloemkoolrijst met gehaktballetjes & pompoenhummus
Bloemkoolrijst met gehaktballetjes & pompoenhummus

Bloemkoolrijst met gehaktballetjes & pompoenhummus

Met bloemkoolrijst kun je volop variëren. Vandaag op het menu: rijst met balletjes en hummus.

15 min. bereiden
52waarderingen

Ingrediënten

4 personen

12

gehaktballetjes

1 el

ras el hanout specerijenmelange

150 ml

water

2 el

traditionele olijfolie

800 g

bloemkoolrijst

205 g

HAK linzen in zak

150 g

zoete pompoenhummus

Met bloemkoolrijst kun je volop variëren. Vandaag op het menu: rijst met balletjes en hummus.

Aan de slag

Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag zonder olie of boter en bak de rundergehaktballetjes in 12-15 min. bruin en gaar. Voeg na 10 min. de ras el hanout en het water toe. Verhit de (olijf)olie in een wok en roerbak de bloemkoolrijst bak 2 min. Spoel ondertussen de linzen onder koud stromend water, voeg toe aan de rijst en verwarm nog 2-3 min. Verdeel de rijst, de gehaktballetjes en de pompoenhummus over de borden.

tip

serveertip Lekker met komkommer en koriander.