Bloemkoolrijst met gehaktballetjes & pompoenhummus
Met bloemkoolrijst kun je volop variëren. Vandaag op het menu: rijst met balletjes en hummus.
410 kcal
15 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
12 gehaktballetjes
gehaktballetjes
1 eetlepel ras el hanout specerijenmelange
ras el hanout specerijenmelange
150 ml water
water
2 eetlepel traditionele olijfolie
traditionele olijfolie
800 gram bloemkoolrijst
bloemkoolrijst
205 gram HAK linzen in zak
HAK linzen in zak
150 gram zoete pompoenhummus
zoete pompoenhummus
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2017 nr. 11 - Thuis uit eten
Allerhande Box Week 51 2019 - Allerhande Box Week 51 2019
Allerhande Box Week 36 2018 - Allerhande Box Week 36 2018
Allerhande Box Week 3 2019 - Allerhande Box Week 3 2019
Allerhande Box Week 20 2019 - Allerhande Box Week 20 2019
Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag zonder olie of boter en bak de rundergehaktballetjes in 12-15 min. bruin en gaar. Voeg na 10 min. de ras el hanout en het water toe. Verhit de (olijf)olie in een wok en roerbak de bloemkoolrijst bak 2 min. Spoel ondertussen de linzen onder koud stromend water, voeg toe aan de rijst en verwarm nog 2-3 min. Verdeel de rijst, de gehaktballetjes en de pompoenhummus over de borden.
- serveertip Lekker met komkommer en koriander.
Bloemkoolrijst met gehaktballetjes & pompoenhummus
Met bloemkoolrijst kun je volop variëren. Vandaag op het menu: rijst met balletjes en hummus.

hoofdgerecht
4 personen
410 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag zonder olie of boter en bak de rundergehaktballetjes in 12-15 min. bruin en gaar. Voeg na 10 min. de ras el hanout en het water toe. Verhit de (olijf)olie in een wok en roerbak de bloemkoolrijst bak 2 min. Spoel ondertussen de linzen onder koud stromend water, voeg toe aan de rijst en verwarm nog 2-3 min. Verdeel de rijst, de gehaktballetjes en de pompoenhummus over de borden.
serveertip: Lekker met komkommer en koriander.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
12 gehaktballetjes
1 el ras el hanout specerijenmelange
150 ml water
2 el traditionele olijfolie
800 g bloemkoolrijst
205 g HAK linzen in zak
150 g zoete pompoenhummus




