Kruidige spelt met mediterane ratatouille
Kruidige spelt met mediterane ratatouille

Kruidige spelt met mediterane ratatouille

Ratatouille kun je met veel combineren. Probeer het eens met spelt.

30 min. bereiden
35 min. wachten
4waarderingen

Ingrediënten

2 personen

1

rode ui

2

tenen knoflook

1

courgette

½

aubergine

1½

trostomaat

2 el

traditionele olijfolie

½ el

gedroogde Provençaalse kruiden

200 g

tomatenblokjes

½ tl

balsamicoazijn

150 g

spelt

½

citroen

10 g

verse platte peterselie

5 g

verse munt

Ratatouille kun je met veel combineren. Probeer het eens met spelt.

Aan de slag

1

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de courgette en aubergine in stukken van 1½ cm. Snijd de tomaten in parten. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en fruit de ui en Provençaalse kruiden 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe en bak 1 min. Voeg de courgette en aubergine toe en bak 5 min. Draai het vuur laag en doe de tomaat, tomatenblokjes en azijn erbij. Laat met de deksel op de pan op laag vuur 35 min. stoven. Breng op smaak met peper. Roer regelmatig.

2

Bereid ondertussen de spelt volgens de aanwijzing op de verpakking. Boen ondertussen de citroen schoon en rasp de gele schil en snijd in parten. Snijd de peterselie en munt fijn. Meng de spelt met de rest van de olie, de helft van de peterselie, de munt en ½ tl citroenrasp (per 2 personen). Serveer de spelt bij de ratatouille. Garneer met een partje citroen en de rest van de peterselie.

tip

Ui snipperen

Instructievideo - 00:52 min.