Gehaktballetjes in 'rendangsaus' met snijbonen
Saus met ballen: met behulp van de rendangbumbu en kokosmelk krijgen je gehaktballen een kruidige update.
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper de ui heel fijn. Meng het gehakt met de gesnipperde ui, het ei, het zout en peper. Vorm er ca. 24 balletjes van ter grootte van een walnoot.
Snijd de gember en knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de boemboe rendang, knoflook en gember 2 min. op laag vuur. Voeg de gehaktballetjes toe en bak rondom bruin. Voeg de kokosmelk en het water toe, breng aan de kook en laat op laag vuur 5 min. stoven met de deksel op de pan.
Verwijder ondertussen de steelaanzet van de snijbonen en snijd ze in schuine stukken van 2 cm. Kook in 6 min. in kokend water met eventueel zout gaar. Verdeel de rijst, rendang en snijbonen in componenten over diepe borden en garneer de snijbonen met de seroendeng.
Gehaktballetjes in 'rendangsaus' met snijbonen
Saus met ballen: met behulp van de rendangbumbu en kokosmelk krijgen je gehaktballen een kruidige update.
hoofdgerecht
null personen
775 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper de ui heel fijn. Meng het gehakt met de gesnipperde ui, het ei, het zout en peper. Vorm er ca. 24 balletjes van ter grootte van een walnoot.
Snijd de gember en knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de boemboe rendang, knoflook en gember 2 min. op laag vuur. Voeg de gehaktballetjes toe en bak rondom bruin. Voeg de kokosmelk en het water toe, breng aan de kook en laat op laag vuur 5 min. stoven met de deksel op de pan.
Verwijder ondertussen de steelaanzet van de snijbonen en snijd ze in schuine stukken van 2 cm. Kook in 6 min. in kokend water met eventueel zout gaar. Verdeel de rijst, rendang en snijbonen in componenten over diepe borden en garneer de snijbonen met de seroendeng.
achtergrondinfo:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g basmatirijst
1 middelgrote ui
500 g rundergehakt
1 middelgroot scharrelei
1 mespunt zout
4 cm verse gember
2 tenen knoflook
1 el arachideolie
100 g boemboe rendang vlees
200 ml kokosmelk
100 ml water
800 g ongesneden snijbonen
2 el seroendeng