Kleur­rij­ke cru­di­tés

Crudités zou je heel simpel kunnen vertalen als borrelplank, maar met kerst mag het nét even wat chiquer.

(1)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht Crudités zou je heel simpel kunnen vertalen als borrelplank, maar met kerst mag het nét even wat chiquer. 8 stuks
5 1

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer
  • 16 tapasprikkers

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng een pan water met eventueel zout aan de kook. Halveer de dikkere aspergebroccoli in de lengte en kook ze samen met de haricots verts 4 min. Giet af in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken.
  2. Halveer ondertussen de bietjes en doe in een schaal. Maak de radijsjes schoon, maar laat 2 cm van het loof zitten. Halveer de paprika’s in de lengte, laat de steelaanzet zitten en verwijder de zaadlijsten. Snijd grotere bloemkoolroosjes kleiner. Snijd de tomaten in partjes.
  3. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Snijd de avocado’s overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Schep het vruchtvlees in een hoge beker. Voeg 1 el limoensap, 1 tl limoenrasp, de guacamolekruiden en 2 el water toe en breng op smaak met peper en zout. Pureer met een staafmixer tot een guacamoledip.
  4. Verdeel de groenten over borden of een grote plank. Serveer met alle dips en tapasprikkers voor bij de bietjes en tomatenpartjes. Besprenkel de tomaten met wat van de pestospread.

variatietip:

Babybietjes zijn alleen verkrijgbaar bij de grotere Albert Heijn-winkels of via ah.nl. Je kunt de babybietjes ook vervangen door een halve bak gekookte bietjes (500 g), die je schilt en in stukjes snijdt.

combinatietip:

Ook lekker bij je borrelplank: zalmfilet americain met kapperappeltjes en flatbread.

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 260 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 14 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 200 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Kleurrijke crudités

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kleur­rij­ke cru­di­tés

1
1
  • 200 g aspergebroccoli
  • 150 g verse haricots verts

Breng een pan water met eventueel zout aan de kook. Halveer de dikkere aspergebroccoli in de lengte en kook ze samen met de haricots verts 4 min.

2
2

Giet af in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken.

3
3
  • 200 g babybietjes
  • 200 g radijsjes

Halveer ondertussen de bietjes en doe in een schaal. Maak de radijsjes schoon, maar laat 2 cm van het loof zitten.

4
4
  • 150 g snoeppaprika's
  • 200 g koelverse bloemkoolroosjes

Halveer de paprika’s in de lengte, laat de steelaanzet zitten en verwijder de zaadlijsten. Snijd grotere bloemkoolroosjes kleiner.

5
5
  • 2 Adora-tomaten

Snijd de tomaten in partjes.

6
6
  • 1 limoen
  • 2 avocado's

Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Snijd de avocado’s overlangs doormidden.

7
7

Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil.

8
8

Schep het vruchtvlees in een hoge beker.

9
9
  • 2 el guacamolekruiden

Voeg 1 el limoensap, 1 tl limoenrasp, de guacamolekruiden en 2 el water toe en breng op smaak met peper en zout.

10
10

Pureer met een staafmixer tot een guacamoledip.

11
11
  • 200 g hummus

Verdeel de groenten over borden of een grote plank. Serveer met alle dips en tapasprikkers voor bij de bietjes en tomatenpartjes.

12
12
  • 90 g koelverse pestospread

Besprenkel de tomaten met wat van de pestospread.

variatietip:

Babybietjes zijn alleen verkrijgbaar bij de grotere Albert Heijn-winkels of via ah.nl. Je kunt de babybietjes ook vervangen door een halve bak gekookte bietjes (500 g), die je schilt en in stukjes snijdt.

combinatietip:

Ook lekker bij je borrelplank: zalmfilet americain met kapperappeltjes en flatbread.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.