Ricotta gnocchi
Ricotta gnocchi

Ricotta gnocchi

Zelf gnocchi maken in minder dan 30 minuten? Het kan!

25 min. bereiden
6waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

ricotta

1

citroen

10 g

verse Italiaanse kruidenmix

125 g

Parmigiano Reggiano

200 g

tarwebloem

1

middelgroot ei

1½ tl

zout

75 g

ongezouten roomboter

Dit heb je nodig

  • schuimspaan

Zelf gnocchi maken in minder dan 30 minuten? Het kan!

Aan de slag

1

Laat de ricotta uitlekken in een zeef en rasp de gele schil van de citroen. Snijd de blaadjes van de kruiden fijn, behalve de salie en de rozemarijn (de rozemarijn wordt niet gebruikt). Rasp de kaas. Meng de ricotta in een kom snel met de bloem, 4/5 van de parmezaan, het ei, het zout, de kruiden en de citroenrasp. Voeg peper naar smaak toe. Meng het ricottadeeg niet te lang, het moet net samenhangen maar niet gaan plakken.

2

Verdeel het deeg in zes stukken. Maak op een met bloem bestoven werkblad van elk stuk deeg rollen van ca. 2 cm doorsnee. Snijd in plakjes van ca. 1 cm. Kook de gnocchi in ruim kokend water met eventueel zout in ca. 4 min. in twee gedeeltes gaar. Schep ze met een schuimspaan in een vergiet en laat goed uitlekken.

3

Smelt ondertussen de boter op laag vuur met de salieblaadjes uit de kruidenmix. Verdeel de gnocchi over de diepe borden en giet de boter er over. Bestrooi met de rest van de kaas.

tip

combinatietipLekker met citroenrasp.