Toast met geitenkaas-avocadospread en grapefruit
Zo wordt ontbijten wel heel verantwoord.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 4 sneetjes volkorenbrood (AH Liefde & Passie)
- 2 el pompoenpitten
- 1 grapefruit
- 1 avocado
- 150 g verse geitenkaas naturel 45+
Lekker erbij
Keukenspullen
- staafmixer
Advertentie
Bereiden
- Rooster de sneetjes brood. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pompoenpitten 3 min. Schep op een bord en laat afkoelen
- Snijd met een scherp mes de schil en het witte vlies van de grapefruit. Snijd de partjes vruchtvlees los van de vliezen, zodat je het vruchtvlees er gemakkelijk met je mes tussenuit kunt wippen.
- Snijd de avocado overlangs doormidden en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Doe samen met de geitenkaas in een hoge beker. Pureer met de staafmixer tot een spread en breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Bestrijk de geroosterde sneetjes brood met de avocado-geitenkaasspread, beleg met de partjes grapefruit en bestrooi met de pompoenpitten.
bereidingstip:
Vang het sap van de grapefruit op. Lekker als basis voor een dressing.
Tip:
Ook lekker als lunch. Maak dan een dubbele portie.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 330 kcal
- eiwit 15 g
- koolhydraten 18 g
-
vet 21 g
waarvan verzadigd 8 g - natrium 360 mg
- vezels 5 g
Ook te zien in
Toast met geitenkaas-avocadospread en grapefruit
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Toast met geitenkaas-avocadospread en grapefruit
- 4 sneetjes volkorenbrood
- 2 el pompoenpitten
Rooster de sneetjes brood. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pompoenpitten 3 min. Schep op een bord en laat afkoelen
- 1 grapefruit
Snijd met een scherp mes de schil en het witte vlies van de grapefruit.
Snijd de partjes vruchtvlees los van de vliezen, zodat je het vruchtvlees er gemakkelijk met je mes tussenuit kunt wippen.
- 1 avocado
Snijd de avocado overlangs doormidden en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil.
- 150 g verse geitenkaas naturel 45+
Doe samen met de geitenkaas in een hoge beker. Pureer met de staafmixer tot een spread en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Bestrijk de geroosterde sneetjes brood met de avocado-geitenkaasspread, beleg met de partjes grapefruit en bestrooi met de pompoenpitten.
bereidingstip:
Vang het sap van de grapefruit op. Lekker als basis voor een dressing.