Broccolistamppot met gerookte zalm
Broccolistamppot met gerookte zalm

Broccolistamppot met gerookte zalm

Vanavond Hollandse pot met een (vis)twist.

25 min. bereiden
49waarderingen

Ingrediënten

4 personen

900 g

kruimige aardappelen

700 g

broccoli

30 g

amandelschaafsel

25 g

ongezouten roomboter

1 el

dijonmosterd

100 ml

halfvolle melk

75 g

veldsla

100 g

feta

200 g

gerookte zalm

Dit heb je nodig

  • pureestamper

Vanavond Hollandse pot met een (vis)twist.

Aan de slag

1

Doe de aardappelen in een ruime pan water met eventueel zout, breng aan de kook en kook in 20 min. gaar. Verdeel ondertussen de broccoli in roosjes, schil de stronk met een dunschiller en snijd in plakjes. Voeg de broccoli de laatste 4 min. toe aan de aardappelen. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster het amandelschaafsel op middelhoog vuur 2 min. Schep uit de pan op een bord en laat afkoelen.

2

Giet de aardappelen en broccoli af. Voeg de boter, mosterd en melk toe en stamp met de pureestamper tot een grove puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Meng voorzichtig de veldsla erdoor. Verkruimel de feta en verdeel samen met de gerookte zalm en het amandelschaafsel over de stamppot.