Zuid-Afrikaanse bobotie met gehakt en zilvervliesrijst
Met een friszoet accent door de appel en rozijnen.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 600 g gebroken sperziebonen
- 2 uien
- 1 el (olijf)olie
- 500 g rundergehakt
- 24 g Pure maaltijdmix Zuid-Afrikaanse bobotie
- 2 Elstar appels
- 2 eieren
- 150 ml melk
- 50 g rozijnen
- 300 g zilvervliesrijst
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 180 ºC.
- Breng een ruime pan water aan de kook en kook de sperziebonen met eventueel zout 5 min. Giet af en laat goed uitlekken.
- Maak ondertussen de uien schoon en snijd in halve ringen. Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui, het gehakt en de bobotiemix 5 min. op middelhoog vuur.
- Snijd ondertussen de ongeschilde appels in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de appels in blokjes van een ½ cm (brunoise). Klop de eieren los en voeg de melk, peper en eventueel zout toe.
- Meng de sperziebonen met het gehaktmengsel, de appel en rozijnen. Verdeel over de ovenschaal, schenk het eimengsel erover en bak ca. 20 min. in het midden van de oven.
- Breng ondertussen nog een ruime pan water aan de kook. Kook de rijst met eventueel zout in 15 min. gaar. Giet af, doe de rijst terug in de pan en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik. Serveer met de bobotie.
Tip:
Dit is een Allerhande Box gerecht.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 795 kcal
- eiwit 40 g
- koolhydraten 88 g
-
vet 29 g
waarvan verzadigd 11 g - natrium 160 mg
- vezels 11 g
Ook te zien in
Zuid-Afrikaanse bobotie met gehakt en zilvervliesrijst
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Zuid-Afrikaanse bobotie met gehakt en zilvervliesrijst
Verwarm de oven voor op 180 ºC.
- 600 g gebroken sperziebonen
Breng een ruime pan water aan de kook en kook de sperziebonen met eventueel zout 5 min. Giet af en laat goed uitlekken.
- 2 uien
- 1 el (olijf)olie
- 500 g rundergehakt
- 24 g Pure maaltijdmix Zuid-Afrikaanse bobotie
Maak ondertussen de uien schoon en snijd in halve ringen. Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui, het gehakt en de bobotiemix 5 min. op middelhoog vuur.
- 2 Elstar appels
- 2 eieren
- 150 ml melk
Klop de eieren los en voeg de melk, peper en eventueel zout toe.
- 50 g rozijnen
Meng de sperziebonen met het gehaktmengsel, de appel en rozijnen. Verdeel over de ovenschaal, schenk het eimengsel erover en bak ca. 20 min. in het midden van de oven.
- 300 g zilvervliesrijst
Breng ondertussen nog een ruime pan water aan de kook. Kook de rijst met eventueel zout in 15 min. gaar. Giet af, doe de rijst terug in de pan en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.
Serveer met de bobotie.