Pittige kipdij met rijst, sperziebonen en knapperige pinda's

Geen AVG, maar RVG: rijst, vlees en groente.

610 kcal

(Voedingswaarden)

25 min. bereiden / 15 min. wachten

licht pittig

8 ingrediënten


Aan de slag


  1. Snijd de kipdijfilet in blokjes. Schep om met de smoorsaus en laat 15 min. afgedekt marineren.

  2. Verhit de olie in een (kleine) hapjespan en stoof de kipdij met de deksel op de pan in 20 min. op laag tot middelhoog vuur gaar. Roer af en toe.

  3. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  4. Kook de sperziebonen in 8 min. beetgaar. Snijd ondertussen de sjalotten in dunne halve ringen. Doe de sjalotringen in een vergiet. Giet de sperziebonen in de vergiet af over de sjalot. Schep de sjalot en sperziebonen om met de sambal.

  5. Hak de pinda’s grof. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pinda’s 3 min. op middelhoog vuur.

  6. Verdeel de kip, sperziebonen en rijst over de borden. Bestrooi met de pinda’s.

Pittige kipdij met rijst, sperziebonen en knapperige pinda's

Geen AVG, maar RVG: rijst, vlees en groente.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig