- Halveer de ongeschilde krieltjes en kook ze 10 min. in water met eventueel zout gaar. Giet af in een vergiet en spoel tot lauwwarm onder koud stromend water. 
- Bestrooi ondertussen de kabeljauw rondom met de Scandinavische kruiden en eventueel zout. Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de kabeljauw in 7 min. op middelhoog vuur gaar. Keer halverwege. Neem uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie. 
- Snijd ondertussen de bieslook fijn en meng met de yoghurt, peper en eventueel zout tot een dip. 
- Snijd de komkommer in blokjes van 1 cm. Meng de krieltjes, komkommer, bietjes, de rest van de olie, peper en eventueel zout en verdeel over een schaal. Serveer de aardappel-komkommersalade met de kabeljauw en yoghurt-bieslookdip. 
Gebakken kabeljauw met aardappelsalade
Fijn trio: gekruide kabeljauw, een salade van aardappel en komkommer en een frisse yoghurt-bieslookdip.
Gebakken kabeljauw met aardappelsalade
Fijn trio: gekruide kabeljauw, een salade van aardappel en komkommer en een frisse yoghurt-bieslookdip.

hoofdgerecht
2 personen
515 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
- Halveer de ongeschilde krieltjes en kook ze 10 min. in water met eventueel zout gaar. Giet af in een vergiet en spoel tot lauwwarm onder koud stromend water. 
- Bestrooi ondertussen de kabeljauw rondom met de Scandinavische kruiden en eventueel zout. Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de kabeljauw in 7 min. op middelhoog vuur gaar. Keer halverwege. Neem uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie. 
- Snijd ondertussen de bieslook fijn en meng met de yoghurt, peper en eventueel zout tot een dip. 
- Snijd de komkommer in blokjes van 1 cm. Meng de krieltjes, komkommer, bietjes, de rest van de olie, peper en eventueel zout en verdeel over een schaal. Serveer de aardappel-komkommersalade met de kabeljauw en yoghurt-bieslookdip. 
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 2 personen)
500 g ongeschilde krieltjes
260 g verse kabeljauw
1 el Euroma Scandinavische kruiden voor zalm
2 el traditionele olijfolie
12½ g verse bieslook
4 el yoghurt
¾ komkommer
75 g rauwkost bietjes julienne