bewaar
Vegan nachos uit de oven met tomatensalsa
Vegan nachos uit de oven met tomatensalsa
bewaar

Vegan nachos uit de oven met tomatensalsa

Eet je geen kaas? Deze nachos maken we met een saus die je de kaas helemaal doet vergeten.

20 min. bereiden
10 min. oventijd
13waarderingen

Ingrediënten

5 porties

1

verse jalapeñopeper

2 el

milde olijfolie

30 g

bloem

150 g

tortillachips naturel

400 ml

Oatly haverdrank

4 el

edelgistvlokken

1 tl

gemalen kurkuma (koenjit)

½ tl

zout

4

tastytom-trostomaten

2

bosuien

1

limoen

Dit heb je nodig

  • ovenschaal

Eet je geen kaas? Deze nachos maken we met een saus die je de kaas helemaal doet vergeten.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de jalapeñopeper fijn. Verhit de olie in een hapjespan. Roer met een garde de bloem erdoor en laat op laag vuur 5 min. gaar worden tot de bloem licht begint te kleuren (roux).

2

Doe ondertussen de tortillachips in de ovenschaal en verwarm 10 min. in het midden van de oven. Zet het vuur iets hoger. Voeg al roerend in scheuten de haverdrank toe aan de roux. Blijf roeren tot je een gladde dikke saus hebt. Dit duurt 6-8 min. Voeg de jalapeñopeper, edelgistvlokken, kurkuma en het zout toe.

3

Maak de tomatensalsa. Snijd de tomaten in kleine blokjes van een ½ cm. Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes. Pers de limoen uit en meng het sap door de salsa. Breng op smaak met peper en zout.

Roux maken

Instructievideo - 00:45 min.