Lauwwarme linzensalade met geitenkaas

Zonniger ga je je bord niet krijgen: een salade met (oké, bijna) alle kleuren van regenboog.

700 kcal

20 min. bereiden

4.4/5

(51)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 400 gram linzen in blik

    linzen in blik

  • 1 zak paprikamix

    paprikamix

  • 4 takjes verse tijm

    verse tijm

  • 1 rode ui

    rode ui

  • 2 tenen knoflook

    knoflook

  • 1 eetlepel traditionele olijfolie

    traditionele olijfolie

  • 2 maiskolven

    maiskolven

  • 200 gram geitenkaasbolletjes

    geitenkaasbolletjes

  • 50 gram walnoten

    walnoten

Aan de slag

  1. Spoel de linzen in een vergiet onder koud stromend water en laat goed uitlekken. Halveer de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in reepjes. Haal de blaadjes van de takjes tijm. Snijd de ui in dunne halve ringen en snijd de knoflook fijn.

  2. Verhit de olie in een wok of hapjespan en bak de paprikareepjes op hoog vuur 5 min. Schep regelmatig om. Zet het vuur laag, voeg de tijm, ui en knoflook toe en fruit op laag vuur 5 min. Kook ondertussen de maiskolven 8 min. in ruim water. Neem uit de pan, laat even afkoelen en snijd met een mes de korrels van de kolven.

  3. Meng de linzen, paprikareepjes en mais in een schaal. Verdeel de geitenkaas en walnoten erover en bestrooi met peper.

Wat vond je van dit recept?

Lauwwarme linzensalade met geitenkaas

Zonniger ga je je bord niet krijgen: een salade met (oké, bijna) alle kleuren van regenboog.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig