Pasta pesto met spinazie en krokante kip
Pasta pesto met spinazie en krokante kip

Pasta pesto met spinazie en krokante kip

Alsof je op dat zonnige terrasje in Florence zit, zo smaakt deze pasta pesto.

30 min. bereiden
20 min. oventijd
15waarderingen

Ingrediënten

4 personen

75 g

Parmezaanse kaas

25 g

panko

2

kipfilets

185 g

Grand'Italia Pasta Pesto Basilico

300 g

spaghetti

2

courgette

1 el

milde olijfolie

400 g

verse spinazie

15 g

verse basilicum

Dit heb je nodig

  • vershoudfolie

  • grote ovenschaal (20 x 30 cm)

Alsof je op dat zonnige terrasje in Florence zit, zo smaakt deze pasta pesto.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Rasp ondertussen de kaas en meng de helft met de panko, peper en eventueel zout. Halveer de kipfilets in de lengte. Leg de filets tussen 2 vellen vershoudfolie en sla met een koekenpan plat. Verdeel de kip over de ovenschaal. Besmeer met 2 el van de pesto (per 4 personen) en bestrooi met het panko-kaasmengsel. Bak ca. 20 min. gaar in de oven.

2

Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

3

Snijd ondertussen de courgettes in dunne reepjes (julienne). Verhit de olie in een hapjespan, voeg de spinazie toe en laat in delen slinken.

4

Doe de courgette in een vergiet en giet de gekookte pasta erboven af. Meng met de spinazie, de rest van de kaas en de rest van de pesto. Verdeel de kipfilets over de pasta. Scheur de basilicumblaadjes in stukjes en bestrooi de pasta ermee.