Vegetarische paella met gegrilde groenten en gebakken halloumi
Vegetarische paella met gegrilde groenten en gebakken halloumi

Vegetarische paella met gegrilde groenten en gebakken halloumi

De basis staat vast, maar het fijne aan paella is dat je kunt variëren met de rest van de smaken.

30 min. bereiden
45waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 el

traditionele olijfolie

300 g

risottorijst

½ el

gerookte-paprikapoeder

900 g

diepvries gegrilde groenten

330 ml

tomato frito

½

groentebouillontablet

650 ml

water

120 g

biologische Kalamata-olijven

15 g

verse platte peterselie

225 g

halloumi kaas

De basis staat vast, maar het fijne aan paella is dat je kunt variëren met de rest van de smaken.

Aan de slag

1

Verhit de olie in een hapjespan en bak de rijst al omscheppend 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de paprikapoeder, gegrilde groenten, tomato frito, de bouillontablet en het water toe en breng aan de kook. Laat zonder deksel op de pan 25 min. zachtjes koken tot de rijst gaar is. Schep de paella af en toe om.

2

Laat ondertussen de olijven uitlekken. Snijd de peterselie fijn. Verhit een koekenpan zonder olie of boter. Snijd de halloumi in 2 plakken per persoon en bak 3 min. Keer halverwege.

3

Meng de olijven en ⅔ van de peterselie door de paella. Verdeel de paella over een schaal en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de halloumi erover en garneer met de rest van de peterselie.

tip

algemeenHalloumi is alleen verkrijgbaar bij de grotere Albert Heijn winkels of via ah.nl. Je kunt dit ingrediënt ook vervangen door 150 g feta over de paella te verkruimelen.

serveertipLekker met partjes citroen.