bewaar
Mexicaanse bonendip met cheddar en tomatensalsa
Mexicaanse bonendip met cheddar en tomatensalsa
bewaar

Mexicaanse bonendip met cheddar en tomatensalsa

Uitgebreid borrelen? Verras je gasten met deze Mexicaanse dip.

10 min. bereiden
0waarderingen

Ingrediënten

4 personen

3

tastytom-trostomaten

½

rode ui

1

limoen

100 g

cheddar

200 g

kidneybonen in blik

1½ el

Mexicaanse bonenkruiden

150 g

zuivelspread

150 g

tortillachips

Uitgebreid borrelen? Verras je gasten met deze Mexicaanse dip.

Aan de slag

1

Snijd de tomaten in kwarten en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in stukjes van een ½ cm en snipper de ui. Boen de limoen schoon. Rasp de groene schil van de limoen, halveer de vrucht en pers één helft uit. Meng de tomaat, ui, het limoenrasp en 1 el limoensap (bij 4 personen) tot een salsa. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

2

Rasp de cheddar. Doe de bonen in een zeef, spoel af en laat uitlekken. Doe de bonen met de bonenkruiden, zuivelspread en cheddar in een pan en verwarm al roerend op laag vuur tot de kaas is gesmolten. Schep de dip in een kom en verdeel de tomatensalsa erover. Serveer met de chips.