Taco’s met gehakt, kidneybonen en guacamole
Taco’s met gehakt, kidneybonen en guacamole

Taco’s met gehakt, kidneybonen en guacamole

Je maakt de guacamole zelf en zelfs dan staat het gerecht binnen 25 minuten op tafel.

15 min. bereiden
14waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 el

milde olijfolie

300 g

rundergehakt

1½ el

Mexicaanse tacokruiden

400 g

Mexicaanse roerbakgroente

400 g

kidneybonen in blik

8

gordita's

½ krop

ijsbergsla

200 g

koelverse guacamole

300 g

salsa mild

125 ml

sour cream

Je maakt de guacamole zelf en zelfs dan staat het gerecht binnen 25 minuten op tafel.

Aan de slag

1

Verhit de olie in een wok of hapjespan en bak het gehakt samen met de tacokruiden op hoog vuur in 3 min. rul. Voeg de roerbakgroente toe en bak 3 min. mee.

2

Doe de kidneybonen in een vergiet, spoel af en laat uitlekken. Voeg toe aan het gehaktmengsel en bak nog 3 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

3

Verwarm ondertussen de gordita’s volgens de aanwijzingen op de verpakking.

4

Snijd de ijsbergsla in dunne reepjes. Zet de gordita’s, guacamole, salsa, sour cream, het gehakt-bonenmengsel en de sla op tafel. Laat iedereen zijn eigen taco’s vullen.