Tonijn-broccoliquiche met tomaatjes en oude kaas
Tonijn-broccoliquiche met tomaatjes en oude kaas

Tonijn-broccoliquiche met tomaatjes en oude kaas

Handig: je kunt de quiche eerder al maken en dan 's avonds alleen even in de oven schuiven.

15 min. bereiden
45 min. oventijd
10 min. wachten
5waarderingen

Ingrediënten

2

rode uien

1 el

milde olijfolie

400 g

broccolirijst

20 g

verse selderij

4

middelgrote eieren

250 ml

kookzuivel

320 g

Princes tonijnmoot in water

270 g

vers bladerdeeg

250 g

cherrytomaten

175 g

geraspte belegen kaas 48+

Dit heb je nodig

  • quichevorm met losse bodem (Ø 28 cm)

Handig: je kunt de quiche eerder al maken en dan 's avonds alleen even in de oven schuiven.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de rode uien in halve ringen. Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui 4 min. op middelhoog vuur. Voeg de broccolirijst toe en verwarm al omscheppend 1 min. mee.

2

Snijd ondertussen de selderij fijn. Klop de eieren los met de kookzuivel, selderij, peper en eventueel zout. Laat de tonijn uitlekken.

3

Bekleed de quichevorm met het bladerdeeg. Meng de ui, broccolirijst en tonijn en verdeel over het bladerdeeg. Schenk het eimengsel erop en verdeel de tomaten en kaas erover. Bak de quiche in ca. 45 min. iets onder het midden van de oven goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat 10 min. afkoelen op een rooster.

tip

bewaartipJe kunt de quiche 1 dag van tevoren helemaal bereiden; bewaar afgedekt in de koelkast. Serveer op kamertemperatuur of verwarm, losjes afgedekt met aluminiumfolie, ca. 20 min. in de oven op 160 °C.