Spa­ghet­ti met lin­zen-to­ma­ten­saus & Par­me­zaan­se kaas

Voeg eens linzen toe aan je favoriete pastagerecht: extra lekker!

(5) waardeer
italiaans hoofdgerecht Voeg eens linzen toe aan je favoriete pastagerecht: extra lekker! 4 personen
3 5

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Verhit de olie in een hapjespan en bak de roerbakgroente 3 min. Voeg de gepelde tomaten, de basis voor macaroni en spaghetti en het water toe. Breek de gepelde tomaten met een pollepel in kleinere stukjes. Breng aan de kook en laat op laag vuur 5 min. met de deksel op de pan zachtjes koken.
  3. Halveer ondertussen de cherrytomaten. Laat de linzen uitlekken in een vergiet en spoel af. Voeg samen met de tomaten de laatste 3 min. toe aan de saus. Breng op smaak met peper.
  4. Meng de spaghetti met de saus en rasp de kaas erover.

combinatietip:

Lekker met veldsla.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 570 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 78 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 1.040 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2018 week 39-40

Spaghetti met linzen-tomatensaus & Parmezaanse kaas

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spa­ghet­ti met lin­zen-to­ma­ten­saus & Par­me­zaan­se kaas

1
1
  • 300 g spaghetti

Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 2 el traditionele olijfolie
  • 400 g Italiaanse fijne roerbakgroente sperziebonen & rode paprika
  • 400 g gepelde tomaten in blik
  • 41 g Honig basis voor macaroni en spaghetti
  • 150 ml kraanwater

Verhit de olie in een hapjespan en bak de roerbakgroente 3 min. Voeg de gepelde tomaten, de basis voor macaroni en spaghetti en het water toe.

3
3

Breek de gepelde tomaten met een pollepel in kleinere stukjes. Breng aan de kook en laat op laag vuur 5 min. met de deksel op de pan zachtjes koken.

4
4
  • 250 g cherrytomaten
  • 400 g linzen in blik

Halveer ondertussen de cherrytomaten. Laat de linzen uitlekken in een vergiet en spoel af.

5
5

Voeg samen met de tomaten de laatste 3 min. toe aan de saus. Breng op smaak met peper.

6
6
  • 75 g Parmezaanse kaas

Meng de spaghetti met de saus en rasp de kaas erover.

combinatietip:

Lekker met veldsla.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.