Ka­bel­jauw­bur­ger met prei, oven­aard­ap­pel­tjes en wit­lofsala­de

Nieuw op het weekmenu: het VGA'tje: vis-groente-aardappeltjes.

(0) waardeer
hoofdgerecht Nieuw op het weekmenu: het VGA'tje: vis-groente-aardappeltjes. 4 personen

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Boen de aardappelen schoon, snijd met schil in dunne parten en schep om met 2/5 van de olie, peper en eventueel zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Kneus de knoflook en verdeel tussen de aardappelen. Bak in ca. 30 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Schep halverwege om.
  2. Snijd de prei in ringen. Doe samen met ⅓ van de rest van de olie en het water in een steelpannetje. Laat met de deksel op de pan in ca. 15 min. op laag vuur gaar stoven. Roer af en toe om. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Snijd de onderkant van de witlofstronken. Snijd het witlof doormidden. Verwijder de harde kern en snijd de blaadjes in dunne repen. Schep in een kom om met de mayonaise. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de kabeljauwburgers volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
  4. Serveer de witlofsalade bij de gestoofde prei, ovenaardappelen en kabeljauwburgers.

variatietip:

Vervang de kabeljauwburgers door 2 schalen AH Biologisch Vega balletjes.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 695 kcal
  • eiwit 19 g
  • koolhydraten 68 g
  • vet 36 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 480 mg
  • vezels 12 g
Tags
Ook te zien in
Doe Maar Lekker Duurzaam 2018

Kabeljauwburger met prei, ovenaardappeltjes en witlofsalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ka­bel­jauw­bur­ger met prei, oven­aard­ap­pel­tjes en wit­lofsala­de

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 1 kg AH Biologisch vastkokende aardappel
  • 2 el milde olijfolie

Boen de aardappelen schoon, snijd met schil in dunne parten en schep om met de olie, peper en eventueel zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat.

3
3
  • 2 tenen knoflook

Kneus de knoflook en verdeel tussen de aardappelen. Bak in ca. 30 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Schep halverwege om.

4
4
  • 1 AH Biologisch prei
  • 1 el milde olijfolie
  • 2 el kraanwater

Snijd de prei in ringen. Doe samen met de olie en het water in een steelpannetje.

5
5

Laat met de deksel op de pan in ca. 15 min. op laag vuur gaar stoven. Roer af en toe om. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

6
6
  • 4 stronken AH Biologisch witlof

Snijd de onderkant van de witlofstronken. Snijd het witlof doormidden. Verwijder de harde kern en snijd de blaadjes in dunne repen.

7
7
  • 2 el Hellmann's Organic mayonaise

Schep in een kom om met de mayonaise.

8
8
  • 2 el milde olijfolie
  • 4 kabeljauwburgers

Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de kabeljauwburgers volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.

9
9

Serveer de witlofsalade bij de gestoofde prei, ovenaardappelen en kabeljauwburgers.

variatietip:

Vervang de kabeljauwburgers door 2 schalen AH Biologisch Vega balletjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.