Noedelsalade met garnalen, wortel & Thaise currydressing
Noedelsalade met garnalen, wortel & Thaise currydressing

Noedelsalade met garnalen, wortel & Thaise currydressing

Limoen, munt en pinda’s: allemaal ingrediënten die een salade als deze extra lekker maken.

20 min. bereiden
3waarderingen

Ingrediënten

4 personen

250 g

eiermie

2

winterpenen

1

limoen

4

arachideolie

150 g

groene currypasta

15 g

verse munt

370 g

roerbakgarnalen naturel

800 g

Japanse wokgroente sojabonen en paksoi

60 g

gezouten pinda's

Dit heb je nodig

  • dunschiller

Limoen, munt en pinda’s: allemaal ingrediënten die een salade als deze extra lekker maken.

Aan de slag

1

Kook de noedels in 5 min. gaar. Schil ondertussen de winterpenen en schaaf met de dunschiller in de lengte in lange linten. Kook 2 min. mee. Giet de noedels en winterpeen af en spoel samen tot lauwwarm onder koud stromend water.

2

Maak de dressing: rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Meng het rasp en 2 el sap (bij 4 personen) met de olie en de groenecurrypasta. Snijd de muntblaadjes in reepjes.

3

Verhit de wok zonder olie of boter en roerbak de garnalen met 2 el dressing (bij 4 personen) in 4 min. op hoog vuur. Schep regelmatig om. Meng ondertussen de noedels en wortellinten met de rest van de dressing. Schep de wokgroenten erdoor en verdeel over een platte schaal. Verdeel de garnalen, munt en pinda’s erover en serveer direct.

tip

algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.