Noe­del­sa­la­de met gar­na­len, wor­tel & Thai­se cur­ry­dres­sing

Limoen, munt en pinda’s: allemaal ingrediënten die een salade als deze extra lekker maken.

(1) waardeer
aziatisch hoofdgerecht Limoen, munt en pinda’s: allemaal ingrediënten die een salade als deze extra lekker maken. 4 personen
4 1

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • dunschiller

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de noedels in 5 min. gaar. Schil ondertussen de winterpenen en schaaf met de dunschiller in de lengte in lange linten. Kook 2 min. mee. Giet de noedels en winterpeen af en spoel samen tot lauwwarm onder koud stromend water.
  2. Maak de dressing: rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Meng het rasp en 2 el sap (bij 4 personen) met de olie en de groenecurrypasta. Snijd de muntblaadjes in reepjes.
  3. Verhit de wok zonder olie of boter en roerbak de garnalen met 2 el dressing (bij 4 personen) in 4 min. op hoog vuur. Schep regelmatig om. Meng ondertussen de noedels en wortellinten met de rest van de dressing. Schep de wokgroenten erdoor en verdeel over een platte schaal. Verdeel de garnalen, munt en pinda’s erover en serveer direct.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 685 kcal
  • eiwit 36 g
  • koolhydraten 62 g
  • vet 30 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 1.400 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box Week 35 2018

Noedelsalade met garnalen, wortel & Thaise currydressing

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Noe­del­sa­la­de met gar­na­len, wor­tel & Thai­se cur­ry­dres­sing

1
1
  • 250 g eiermie
  • 2 winterpenen

Kook de noedels in 5 min. gaar. Schil ondertussen de winterpenen en schaaf met de dunschiller in de lengte in lange linten. Kook 2 min. mee.

2
2

Giet de noedels en winterpeen af en spoel samen tot lauwwarm onder koud stromend water.

3
3
  • 1 limoen
  • 4 arachideolie
  • 150 g groene currypasta

Maak de dressing: rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Meng het rasp en 2 el sap (bij 4 personen) met de olie en de groenecurrypasta.

4
4
  • 15 g verse munt

Snijd de muntblaadjes in reepjes.

5
5
  • 370 g roerbakgarnalen naturel

Verhit de wok zonder olie of boter en roerbak de garnalen met 2 el dressing (bij 4 personen) in 4 min. op hoog vuur. Schep regelmatig om.

6
6
  • 800 g Japanse wokgroente sojabonen en paksoi

Meng ondertussen de noedels en wortellinten met de rest van de dressing. Schep de wokgroenten erdoor en verdeel over een platte schaal.

7
7
  • 60 g gezouten pinda's

Verdeel de garnalen, munt en pinda’s erover en serveer direct.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.