Rode-bietensalade met vijgcranberryhummus en kikkererwten
Rode-bietensalade met vijgcranberryhummus en kikkererwten

Rode-bietensalade met vijgcranberryhummus en kikkererwten

Kikkererwten + geraspte biet + sla + witlof + granaatappel = een salade deluxe.

15 min. bereiden
2waarderingen

Ingrediënten

4 personen

400 g

kikkererwten in blik

½ el

arachideolie

300 g

witlof

200 g

Maza hoemoes vijg en cranberry

400 g

koelverse geraspte bietjes

100 g

jonge bladsla met rucola

100 g

verse granaatappelpitjes

4

Libanese wraps

Kikkererwten + geraspte biet + sla + witlof + granaatappel = een salade deluxe.

Aan de slag

1

Doe de kikkererwten in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken. Verhit de olie in een koekenpan en bak de kikkererwten op middelhoog vuur in 6 min. goudbruin.

2

Snijd ondertussen de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof doormidden. Verwijder de harde kern en snijd de blaadjes in stukjes. Schep de helft van de hummus om met de bietjes.

3

Verdeel de sla, het witlof en de geraspte bieten over een schaal en bestrooi met de kikkererwten en granaatappelpitjes. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer met de rest van de hummus en de Libanese wraps.