Rode-bietensalade met vijgcranberryhummus en kikkererwten

Kikkererwten + geraspte biet + sla + witlof + granaatappel = een salade deluxe.

500 kcal

15 min. bereiden

4.1/5

(17)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 400 gram kikkererwten in blik

    kikkererwten in blik

  • 0.5 eetlepel arachideolie

    arachideolie

  • 300 gram witlof

    witlof

  • 200 gram Maza hoemoes vijg en cranberry

    Maza hoemoes vijg en cranberry

  • 400 gram koelverse geraspte bietjes

    koelverse geraspte bietjes

  • 100 gram jonge bladsla met rucola

    jonge bladsla met rucola

  • 100 gram verse granaatappelpitjes

    verse granaatappelpitjes

  • 4 Libanese wraps

    Libanese wraps

2018 week 43-44 - 2018 week 43-44

Aan de slag

  1. Doe de kikkererwten in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken. Verhit de olie in een koekenpan en bak de kikkererwten op middelhoog vuur in 6 min. goudbruin.

  2. Snijd ondertussen de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof doormidden. Verwijder de harde kern en snijd de blaadjes in stukjes. Schep de helft van de hummus om met de bietjes.

  3. Verdeel de sla, het witlof en de geraspte bieten over een schaal en bestrooi met de kikkererwten en granaatappelpitjes. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer met de rest van de hummus en de Libanese wraps.

Wat vond je van dit recept?

Rode-bietensalade met vijgcranberryhummus en kikkererwten

Kikkererwten + geraspte biet + sla + witlof + granaatappel = een salade deluxe.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig