bewaar
Gado gado met ei en pindasaus
Gado gado met ei en pindasaus
bewaar

Gado gado met ei en pindasaus

Een klassiek Indonesisch gerecht boordevol groente en extra smaakmakers.

20 min. bereiden
11waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

zilvervliesrijst

450 g

diepvries sperziebonen

4

rondeeleieren

250 ml

halfvolle melk

4 el

Calvé pindakaas

2 tl

Conimex sambal oelek

4

winterpeen

100 g

taugé

Een klassiek Indonesisch gerecht boordevol groente en extra smaakmakers.

Aan de slag

1

Kook de rijst en sperziebonen volgens de aanwijzing op de verpakking. Kook de eieren in ca. 7 min bijna hard. Pel en halveer ze.

2

Doe voor de pindasaus de melk, pindakaas en sambal in een steelpan en verwarm al roerend op laag vuur tot een samenhangend geheel. Breng eventueel op smaak met zout.

3

Schil de peen en schaaf met een kaasschaaf in dunne linten. Verdeel de rijst, sperziebonen, peen en taugé over 4 diepe borden. Verdeel de eieren erover. Serveer met de pindasaus.