Gado gado met ei en pindasaus
Een klassiek Indonesisch gerecht boordevol groente en extra smaakmakers.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 300 g zilvervliesrijst
- 450 g diepvries sperziebonen
- 4 rondeeleieren
- 250 ml halfvolle melk
- 4 el Calvé pindakaas
- 2 tl Conimex sambal oelek
- 4 winterpeen
- 100 g taugé
Advertentie
Bereiden
- Kook de rijst en sperziebonen volgens de aanwijzing op de verpakking. Kook de eieren in ca. 7 min bijna hard. Pel en halveer ze.
- Doe voor de pindasaus de melk, pindakaas en sambal in een steelpan en verwarm al roerend op laag vuur tot een samenhangend geheel. Breng eventueel op smaak met zout.
- Schil de peen en schaaf met een kaasschaaf in dunne linten. Verdeel de rijst, sperziebonen, peen en taugé over 4 diepe borden. Verdeel de eieren erover. Serveer met de pindasaus.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 555 kcal
- eiwit 21 g
- koolhydraten 73 g
-
vet 17 g
waarvan verzadigd 4 g - natrium 240 mg
- vezels 12 g
Ook te zien in
Gado gado met ei en pindasaus
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Gado gado met ei en pindasaus
- 300 g zilvervliesrijst
- 450 g diepvries sperziebonen
Kook de rijst en sperziebonen volgens de aanwijzing op de verpakking.
- 4 rondeeleieren
Kook de eieren in ca. 7 min bijna hard. Pel en halveer ze.
- 250 ml halfvolle melk
- 4 el Calvé pindakaas
- 2 tl Conimex sambal oelek
Doe voor de pindasaus de melk, pindakaas en sambal in een steelpan en verwarm al roerend op laag vuur tot een samenhangend geheel. Breng eventueel op smaak met zout.
- 4 winterpeen
Schil de peen en schaaf met een kaasschaaf in dunne linten.
- 100 g taugé
Verdeel de rijst, sperziebonen, peen en taugé over diepe borden. Verdeel de eieren erover. Serveer met de pindasaus.