Parelcouscous met geroosterde biet, artisjok, mozzarella & pancetta
Parelcouscous met geroosterde biet, artisjok, mozzarella & pancetta

Parelcouscous met geroosterde biet, artisjok, mozzarella & pancetta

De bietjes rooster je met venkelzaad in de oven. Het resultaat? Extra veel smaak!

15 min. bereiden
15 min. oventijd
18waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

gekookte bietjes

1 el

venkelzaad

2 el

milde olijfolie

80 g

Beretta pancetta classica

300 g

parelcouscous

280 g

gemarineerde artisjok in pot

20

verse krulpeterselie

125 g

buffelmozzarella

2 el

balsamicoazijn

Dit heb je nodig

  • bakpapier

De bietjes rooster je met venkelzaad in de oven. Het resultaat? Extra veel smaak!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Snijd de bietjes in parten en schep om met het venkzelzaad en de olie. Verdeel de bieten over een met bakpapier beklede bakplaat. Maak een deel van de bakplaat vrij en verdeel hierover de pancetta. Bak ca. 15 min. in de oven.

2

Bereid ondertussen de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de artisjokken uitlekken en snijd de peterselie fijn.

3

Schep de couscous voorzichtig om met de peterselie, artisjok en de bietjes. Scheur de mozzarella in stukken erover en verdeel de pancetta in grove stukken erover. Besprenkel met de balsamicoazijn en breng op smaak met peper en eventueel zout.