Cous­cous­sa­la­de met ar­ti­sjok, broc­co­li & ge­po­cheerd ei­tje

Couscoussalade = instant zomer op je bord.

(0) waardeer
hoofdgerecht Couscoussalade = instant zomer op je bord. 4 personen

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bereid de couscous met de kruiden voor couscoussalade en olie volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Verdeel ondertussen de broccoli in roosjes, schil de stronk en snijd in plakjes. Kook de broccoli 3 min., doe in een vergiet en spoel onder koud stromend water. Laat uitlekken.
  3. Laat ondertussen de artisjokharten uitlekken en halveer in de lengte. Snijd de avocado’s overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Pers de helft van de citroen uit en snijd de andere helft in parten.
  4. Breng een laag van 6 cm water aan de kook in een lage, brede pan (bijv. een hapjespan). Voeg de azijn toe. Draai het vuur laag, zodat het water niet meer borrelt. Breek de helft van de eieren (max. 2 per keer) voorzichtig een voor een boven het water en pocheer ze in 4 min. Neem ze met een schuimspaan uit de pan en leg ze op een bord. Herhaal met de andere eieren.
  5. Roer de couscous los en meng met de broccoli, artisjok en avocado. Breng op smaak met het citroensap, peper en eventueel zout. Verdeel over diepe borden en leg de gepocheerde eitjes erop. Serveer met een citroenpartje.

variatietip:

Ook lekker met een zachtgekookt in plaats van een gepocheerd eitje.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 645 kcal
  • eiwit 15 g
  • koolhydraten 58 g
    waarvan suikers 6 g
  • vet 36 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 320 mg
  • vezels 14 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2020 week 21-22

Couscoussalade met artisjok, broccoli & gepocheerd eitje

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cous­cous­sa­la­de met ar­ti­sjok, broc­co­li & ge­po­cheerd ei­tje

1
1
  • 300 g couscous
  • 2½ el spice blend voor vega couscoussalade
  • 4 el traditionele olijfolie

Bereid de couscous met de kruiden voor couscoussalade en olie volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 400 g broccoli

Verdeel ondertussen de broccoli in roosjes, schil de stronk en snijd in plakjes.

3
3

Kook de broccoli 3 min., doe in een vergiet en spoel onder koud stromend water. Laat uitlekken.

4
4
  • 280 g gemarineerde artisjok in pot

Laat ondertussen de artisjokharten uitlekken en halveer in de lengte.

5
5
  • 2 eetrijpe avocado's

Snijd de avocado’s overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd het vruchtvlees in blokjes.

6
6
  • 1 citroen

Pers de helft van de citroen uit en snijd de andere helft in parten.

7
7

Breng een laag van 6 cm water aan de kook in een lage, brede pan (bijv. een hapjespan).

8
8
  • 1 el azijn

Voeg de azijn toe. Draai het vuur laag, zodat het water niet meer borrelt.

9
9
  • 2 middelgrote eieren

Breek de eieren voorzichtig een voor een boven het water en pocheer ze in 4 min. Neem ze met een schuimspaan uit de pan en leg ze op een bord.

10
10
  • 2 middelgrote eieren

Herhaal met de andere eieren.

11
11

Roer de couscous los en meng met de broccoli, artisjok en avocado. Breng op smaak met het citroensap, peper en eventueel zout.

12
12

Verdeel over diepe borden en leg de gepocheerde eitjes erop. Serveer met een citroenpartje.

variatietip:

Ook lekker met een zachtgekookt in plaats van een gepocheerd eitje.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.