He­le bloem­kool in bla­der­deeg

We houden de bloemkool heel en pakken 'm in bladerdeeg. Het resultaat: een spectaculair vegan hoofdgerecht.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 445 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 10 min. wachten
    • 1 u. 25 min. oventijd
(22) waardeer
hollands hoofdgerecht We houden de bloemkool heel en pakken 'm in bladerdeeg. Het resultaat: een spectaculair vegan hoofdgerecht. 4 personen
4 22

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal (20 x 30 cm)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Haal de bladeren van de bloemkool en snijd de stronk eraf. Leg de bloemkool in de ovenschaal en besprenkel met de olie. Rooster de bloemkool 45 min. in het midden van de oven.
  2. Neem de bloemkool uit de oven en laat minimaal 10 min. afkoelen. Bestrijk de hele bloemkool rondom met de tomaten­tapenade. Pak de bloemkool in met het bladerdeeg en leg terug in de ovenschaal. Bak nog 40 min. in het midden van de oven.
  3. Leg de bloemkool in bladerdeeg met behulp van een spatel op een mooie schaal en verdeel de salade eromheen.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 445 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 35 g
  • vet 28 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 440 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Hele bloemkool in bladerdeeg

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

He­le bloem­kool in bla­der­deeg

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 1 bloemkool
  • 2 el milde olijfolie

Haal de bladeren van de bloemkool en snijd de stronk eraf. Leg de bloemkool in de ovenschaal en besprenkel met de olie.

3
3

Rooster de bloemkool 45 min. in het midden van de oven.

4
4
  • 145 g zongedroogde tomatentapenade

Neem de bloemkool uit de oven en laat minimaal 10 min. afkoelen. Bestrijk de hele bloemkool rondom met de tomaten­tapenade.

5
5
  • 270 g vers bladerdeeg

Pak de bloemkool in met het bladerdeeg en leg terug in de ovenschaal. Bak nog 40 min. in het midden van de oven.

6
6
  • 50 g misticanza salade

Leg de bloemkool in bladerdeeg met behulp van een spatel op een mooie schaal en verdeel de salade eromheen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.