Gratins met warm ge­rook­te zalm

Meer dan wat noten en een beetje citroen heeft dit hoofdgerecht met aardappel en vis niet nodig.

(0) waardeer
hoofdgerecht Meer dan wat noten en een beetje citroen heeft dit hoofdgerecht met aardappel en vis niet nodig. 4 personen

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Bereid de gratins volgens de aanwijzingen op de verpakking in de oven. Leg de laatste 5 min. de zalm op de bakplaat erbij.
  2. Hak de pecannoten grof. Snijd de citroen in partjes.
  3. Kook ondertussen de bospeen in 10 min. beetgaar. Giet af in een vergiet. Neem de pan van het vuur en verwarm de honing in de nog warme kookpan. Voeg de bospeen weer toe.
  4. Verdeel de zalm, de gratins en de bospeen over de borden. Bestrooi de bospeen met de gehakte noten en serveer met een partje citroen.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 415 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 23 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 12 g
  • natrium 840 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2018 week 49-50

Gratins met warm gerookte zalm

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Gratins met warm ge­rook­te zalm

1
1

Verwarm de oven voor op 220 °C.

2
2
  • 400 g Aviko diepvries aardappelgratins met emmentaler kaas en room
  • 250 g warm gerookte zalmstukken

Bereid de gratins volgens de aanwijzingen op de verpakking in de oven. Leg de laatste 5 min. de zalm op de bakplaat erbij.

3
3
  • 25 g gezouten pecannoten
  • ½ citroen

Hak de pecannoten grof. Snijd de citroen in partjes.

4
4
  • 600 g geschilde bospenen

Kook ondertussen de bospeen in 10 min. beetgaar. Giet af in een vergiet.

5
5
  • 2 tl vloeibare honing

Neem de pan van het vuur en verwarm de honing in de nog warme kookpan. Voeg de bospeen weer toe.

6
6

Verdeel de zalm, de gratins en de bospeen over de borden. Bestrooi de bospeen met de gehakte noten en serveer met een partje citroen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.