Kruidige Scotch eggs met raita
Kruidige Scotch eggs met raita

Kruidige Scotch eggs met raita

30 min. bereiden
1waarderingen

Ingrediënten

6

Blije Kip kanjers eieren

2

bosuitjes

15 g

verse koriander

300 g

kipgehakt naturel

2 tl

kerriepoeder

1 tl

gemalen gember

50 g

tarwebloem

50 g

panko

1 liter

arachideolie

½

komkommer

75 g

Griekse yoghurt

Dit heb je nodig

  • vershoudfolie

  • keukenthermometer

  • braadpan of frituurpan

  • schuimspaan

Aan de slag

1

Kook 5 eieren (per 10 porties) 6 min. Laat schrikken onder koud stromend water en pel ze.

2

Snijd ondertussen de bosuitjes in heel dunne ringetjes. Snijd de koriander fijn. Meng de helft van de koriander samen met de bosui, het kipgehakt, de kerrie, gember, peper en eventueel zout. Verdeel het gehakt in 5 porties. Leg 1 portie gehakt op vershoudfolie en druk plat. Leg 1 gekookt ei in het midden en vouw het gehakt met behulp van het vershoudfolie voorzichtig rondom het ei. Herhaal met de rest van het gehakt en de gekookte eieren.

3

Doe de bloem in een diep bord. Klop het laatste ei los in een tweede diep bord en doe de panko in een derde bord. Haal de gehaktballen met ei achtereenvolgens door de bloem, het losgeklopte ei en de panko.

4

Verhit de olie in een braadpan of frituurpan tot 180 °C. Controleer eventueel de temperatuur met een keukenthermometer.

5

Rasp de komkommer grof. Meng met de Griekse yoghurt, de rest van de koriander en breng op smaak met peper en eventueel zout.

6

Frituur de Scotch eggs per 2 à 3 in ca. 5 min. goudbruin. Neem met een schuimspaan uit de pan, laat uitlekken op keukenpapier.

7

Halveer de Scotch eggs en serveer met de raita.

tip

serveertipLekker met mangochutney.