Boerenkoolstamppot vegetarisch met ingemaakte ui
Het prettige zuurtje van de ingemaakte ui geeft deze vegastamppot net dat beetje extra.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1 kg geschilde stamppotaardappelen
- 2 middelgrote uien
- 500 g gesneden boerenkool
- 3 el traditionele olijfolie
- 2 el rodewijnazijn
- 320 g stukjes als van kip
- 1 el ketjap manis
- 100 g ingemaakte uien (zie recept elders op de website)
Keukenspullen
- pureestamper
Advertentie
Bereiden
- Doe de stamppotaardappelen in een grote pan en schenk er zoveel water bij dat de aardappelen ruim onder staan. Voeg zout naar smaak toe. Snipper de uien en voeg samen met de boerenkool toe aan de aardappelen. Breng met de deksel op de pan aan de kook en laat 25 min. koken.
- Giet de aardappelen en groenten af. Voeg 2/3 van de olijfolie en de rodewijnazijn toe en stamp met een pureestamper tot stamppot. Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout.
- Verhit de rest van de olijfolie in een wok en roerbak de stukjes als van kip in 4 min. goudbruin. Schep om met de ketjap en zet het vuur uit.
- Schep de boerenkool in een schaal en verdeel de stukjes als van kip en de ingemaakte uien erover.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 520 kcal
- eiwit 25 g
- koolhydraten 64 g
-
vet 15 g
waarvan verzadigd 2 g - natrium 680 mg
- vezels 15 g
Ook te zien in
Boerenkoolstamppot vegetarisch met ingemaakte ui
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Boerenkoolstamppot vegetarisch met ingemaakte ui
- 1 kg geschilde stamppotaardappelen
Doe de stamppotaardappelen in een grote pan en schenk er zoveel water bij dat de aardappelen ruim onder staan. Voeg zout naar smaak toe.
- 2 middelgrote uien
- 500 g gesneden boerenkool
Snipper de uien en voeg samen met de boerenkool toe aan de aardappelen.
Breng met de deksel op de pan aan de kook en laat 25 min. koken.
- 2 el traditionele olijfolie
- 2 el rodewijnazijn
Giet de aardappelen en groenten af. Voeg de olijfolie en de rodewijnazijn toe en stamp met een pureestamper tot stamppot.
Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout.
- 1 el traditionele olijfolie
- 320 g stukjes als van kip
Verhit de rest van de olijfolie in een wok en roerbak de stukjes als van kip in 4 min. goudbruin.
- 1 el ketjap manis
Schep om met de ketjap en zet het vuur uit.
- 100 g ingemaakte uien
Schep de boerenkool in een schaal en verdeel de stukjes als van kip en de ingemaakte uien erover.