Pinda­s­oep met brui­ne bo­nen, ome­letreep­jes en tau­gé

(27) waardeer
surinaams hoofdgerecht 4 personen
3 27

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de satésaus, kokosmelk en het water in een soeppan en breng aan de kook. Verwijder ondertussen de steelaanzet en de zaadlijsten van de paprika’s en snijd het vruchtvlees in blokjes van 1 cm. Voeg toe en laat met de deksel op de pan 10 min. op laag vuur koken.
  2. Klop de eieren los en breng op smaak met peper. Verhit de olie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag en schenk het eimengsel erbij. Doe de deksel op de pan en laat de omelet 5 min. op laag vuur garen. Rol de omelet op en snijd in reepjes van een 1⁄2 cm.
  3. Doe de bruine bonen in een zeef, spoel af en laat uitlekken. Voeg de bonen toe aan de soep en kook nog 2 min. afgedekt op laag vuur. Voeg de taugé toe, roer door en breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de soep in de kommen, serveer met de omeletreepjes en gebakken uitjes.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 425 kcal
  • eiwit 14 g
  • koolhydraten 30 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 12 g
  • natrium 440 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in

Pindasoep met bruine bonen, omeletreepjes en taugé

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pinda­s­oep met brui­ne bo­nen, ome­letreep­jes en tau­gé

1
1
  • 200 g satésaus
  • 200 ml kokosmelk
  • 700 ml kraanwater

Doe de satésaus, kokosmelk en het water in een soeppan en breng aan de kook.

2
2
  • 2 rode paprika's

Verwijder ondertussen de steelaanzet en de zaadlijsten van de paprika’s en snijd het vruchtvlees in blokjes van 1 cm.

3
3

Voeg toe en laat met de deksel op de pan 10 min. op laag vuur koken.

4
4
  • 2 middelgrote eieren

Klop de eieren los en breng op smaak met peper.

5
5
  • 1 tl milde olijfolie

Verhit de olie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag en schenk het eimengsel erbij.

6
6

Doe de deksel op de pan en laat de omelet 5 min. op laag vuur garen.

7
7

Rol de omelet op en snijd in reepjes van een ½ cm.

8
8
  • 360 g Hollandse bruine bonen uit pot

Doe de bruine bonen in een zeef, spoel af en laat uitlekken.

9
9

Voeg de bonen toe aan de soep en kook nog 2 min. afgedekt op laag vuur.

10
10
  • 125 g taugé

Voeg de taugé toe, roer door en breng op smaak met peper en eventueel zout.

11
11
  • 50 g gebakken uitjes

Schep de soep in de kommen, serveer met de omeletreepjes en gebakken uitjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.