Pinda­s­oep met brui­ne bo­nen

Voor dit vegan soepje heb je maar 6 ingredienten nodig.

(1) waardeer
aziatisch hoofdgerecht Voor dit vegan soepje heb je maar 6 ingredienten nodig. 4 personen
2 1

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Week de bruine bonen 8-12 uur in 3 liter koud water. Giet af in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Breng met ruim koud water aan de kook en laat met de deksel op de pan 45 min. op laag vuur koken.
  2. Doe ondertussen de satésaus, kokosmelk en het water in een soeppan en breng aan de kook. Snijd de paprika’s in stukjes en voeg toe. Laat met de deksel op de pan 10 min. op laag vuur koken.
  3. Giet de bruine bonen af en voeg samen met de taugé toe aan de soep. Laat nog 2 min. zachtjes koken. Bestrooi met de gebakken uitjes.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 720 kcal
  • eiwit 35 g
  • koolhydraten 73 g
    waarvan suikers 19 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 13 g
  • natrium 480 mg
  • vezels 28 g
Tags
Ook te zien in
januari 2020

Pindasoep met bruine bonen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pinda­s­oep met brui­ne bo­nen

1
1
  • 500 g gedroogde bruine bonen

Week de bruine bonen 8-12 uur in 3 liter koud water.

2
2

Giet af in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Breng met ruim koud water aan de kook en laat met de deksel op de pan 45 min. op laag vuur koken.

3
3
  • 230 ml Samasaya sateh saus pikant
  • 200 ml kokosmelk
  • 700 ml water

Doe ondertussen de satésaus, kokosmelk en het water in een soeppan en breng aan de kook.

4
4
  • 3 rode paprika's

Snijd de paprika’s in stukjes en voeg toe. Laat met de deksel op de pan 10 min. op laag vuur koken.

5
5
  • 250 g taugé
  • 50 g gebakken uitjes

Giet de bruine bonen af en voeg samen met de taugé toe aan de soep. Laat nog 2 min. zachtjes koken. Bestrooi met de gebakken uitjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.