Pindasoep met bruine bonen
Voor dit vegan soepje heb je maar 6 ingredienten nodig.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 500 g AH Biologisch gedroogde bruine bonen
- 230 ml Samasaya sateh saus pikant
- 200 ml kokosmelk
- 700 ml water
- 3 rode paprika's
- 250 g taugé
- 50 g gebakken uitjes
Advertentie
Bereiden
- Week de bruine bonen 8-12 uur in 3 liter koud water. Giet af in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Breng met ruim koud water aan de kook en laat met de deksel op de pan 45 min. op laag vuur koken.
- Doe ondertussen de satésaus, kokosmelk en het water in een soeppan en breng aan de kook. Snijd de paprika’s in stukjes en voeg toe. Laat met de deksel op de pan 10 min. op laag vuur koken.
- Giet de bruine bonen af en voeg samen met de taugé toe aan de soep. Laat nog 2 min. zachtjes koken. Bestrooi met de gebakken uitjes.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 720 kcal
- eiwit 35 g
-
koolhydraten 73 g
waarvan suikers 19 g -
vet 26 g
waarvan verzadigd 13 g - natrium 480 mg
- vezels 28 g
Ook te zien in
Pindasoep met bruine bonen
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Pindasoep met bruine bonen
- 500 g AH Biologisch gedroogde bruine bonen
Week de bruine bonen 8-12 uur in 3 liter koud water.
Giet af in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Breng met ruim koud water aan de kook en laat met de deksel op de pan 45 min. op laag vuur koken.
- 230 ml Samasaya sateh saus pikant
- 200 ml kokosmelk
- 700 ml water
Doe ondertussen de satésaus, kokosmelk en het water in een soeppan en breng aan de kook.
- 3 rode paprika's
Snijd de paprika’s in stukjes en voeg toe. Laat met de deksel op de pan 10 min. op laag vuur koken.
- 250 g taugé
- 50 g gebakken uitjes
Giet de bruine bonen af en voeg samen met de taugé toe aan de soep. Laat nog 2 min. zachtjes koken. Bestrooi met de gebakken uitjes.