Spruit­jes­stamp­pot met sho­ar­ma en knof­look­saus

Stamppot, maar dan net een tikkie anders. Daar houden we van.

(11) waardeer
hollands hoofdgerecht Stamppot, maar dan net een tikkie anders. Daar houden we van. 4 personen
5 11

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • pureestamper

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de aardappelen in 20 min. gaar. Halveer ondertussen de spruiten en kook samen met de uiensnippers de laatste 10 min. mee.
  2. Verwijder ondertussen de steelaanzet en de zaadlijsten van de paprika en snijd het vruchtvlees in reepjes. Verhit de vloeibaar bakken & braden romig in een wok of hapjespan en bak hierin de shoarma en paprika 8 min. op middelhoog vuur.
  3. Giet de aardappelen en groenten af, vang 75 ml kookvocht (per 4 personen) op en stamp grof met de pureestamper. Maak smeuïg met het kookvocht. Verkruimel de feta en roer door de stamppot. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Snijd de muntblaadjes f•ijn. Meng de munt en kno•flookpoeder door de Turkse yoghurt en breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer met de yoghurt-kno•looksaus en het shoarmavlees.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 580 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 51 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 14 g
  • natrium 760 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in

Spruitjesstamppot met shoarma en knoflooksaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spruit­jes­stamp­pot met sho­ar­ma en knof­look­saus

1
1
  • 1 kg geschilde stamppotaardappelen

Kook de aardappelen in 20 min. gaar.

2
2
  • 350 g geschoonde spruitjes
  • 175 g uiensnippers

Halveer ondertussen de spruiten en kook samen met de uiensnippers de laatste 10 min. mee.

3
3
  • 1 rode paprika

Verwijder ondertussen de steelaanzet en de zaadlijsten van de paprika en snijd het vruchtvlees in reepjes.

4
4
  • 1 el Remia vloeibaar bakken & braden romig
  • 250 g shoarmareepjes

Verhit de vloeibaar bakken & braden romig in een wok of hapjespan en bak hierin de shoarma en paprika 8 min. op middelhoog vuur.

5
5

Giet de aardappelen en groenten af, vang 75 ml kookvocht (per 4 personen) op en stamp grof met de pureestamper. Maak smeuïg met het kookvocht.

6
6
  • 150 g AH Biologische feta 50+

Verkruimel de feta en roer door de stamppot. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

7
7
  • 7½ g verse munt
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 250 g Turkse yoghurt

Snijd de muntblaadjes f•ijn. Meng de munt en kno•flookpoeder door de Turkse yoghurt en breng op smaak met peper en eventueel zout.

8
8

Serveer met de yoghurt-kno•looksaus en het shoarmavlees.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.