Cous­cous met Thai­se groen­ten en cur­ry­bur­ger

Marokko meets Thailand in dit snelle veganistische gerecht.

(11) waardeer
aziatisch hoofdgerecht Marokko meets Thailand in dit snelle veganistische gerecht. 4 personen
4 11

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • hapjespan of wok

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de couscous in een kom en schenk het water erover. Dek af en laat 10 min. staan.
  2. Verhit ondertussen de helft van de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak hierin de curryburgers 5 min. per kant op laag vuur.
  3. Halveer ondertussen de limoen en pers de vrucht uit. Meng in een kom de plantaardige variatie op yoghurt met het limoensap.
  4. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pompoenpitten in 2 min. op middelhoog vuur goudbruin.
  5. Verhit ondertussen de rest van de olie in een wok of hapjespan, voeg de wokgroente toe en roerbak 5 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  6. Roer de couscous los met een vork en meng met de wokgroente.
  7. Verdeel de groentecouscous en burgers over de borden. Serveer met de plantaardige variatie op yoghurt en bestrooi met de pompoenpitten.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 560 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 52 g
  • vet 25 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 480 mg
  • vezels 26 g
Tags
Ook te zien in

Couscous met Thaise groenten en curryburger

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cous­cous met Thai­se groen­ten en cur­ry­bur­ger

1
1
  • 200 g couscous
  • 250 ml kokend water

Doe de couscous in een kom en schenk het water erover. Dek af en laat 10 min. staan.

2
2
  • 1 el milde olijfolie
  • 4 Mister Kitchen's v-burgers Thaise curry

Verhit ondertussen de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak hierin de curryburgers 5 min. per kant op laag vuur.

3
3
  • 1 limoen

Halveer ondertussen de limoen en pers de vrucht uit.

4
4
  • 200 g AH plantaardige yoghurt soja ongezoet

Meng in een kom de plantaardige variatie op yoghurt met het limoensap.

5
5
  • 50 g pompoenpitten

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pompoenpitten in 2 min. op middelhoog vuur goudbruin.

6
6
  • 1 el milde olijfolie
  • 600 g Thaise wokgroente

Verhit ondertussen de rest van de olie in een wok of hapjespan, voeg de wokgroente toe en roerbak 5 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

7
7

Roer de couscous los met een vork en meng met de wokgroente.

8
8

Verdeel de groentecouscous en burgers over de borden. Serveer met de plantaardige variatie op yoghurt en bestrooi met de pompoenpitten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.