Couscous met Thaise groenten en curryburger
Couscous met Thaise groenten en curryburger

Couscous met Thaise groenten en curryburger

Marokko meets Thailand in dit snelle veganistische gerecht.

15 min. bereiden
18waarderingen

Ingrediënten

4 personen

200 g

couscous

250 ml

kokend water

2 el

milde olijfolie

4

Mister Kitchen's v-burgers Thaise curry

1

limoen

200 g

AH plantaardige yoghurt soja ongezoet

50 g

pompoenpitten

600 g

Thaise wokgroente

Dit heb je nodig

  • hapjespan of wok

Marokko meets Thailand in dit snelle veganistische gerecht.

Aan de slag

1

Doe de couscous in een kom en schenk het water erover. Dek af en laat 10 min. staan.

2

Verhit ondertussen de helft van de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak hierin de curryburgers 5 min. per kant op laag vuur.

3

Halveer ondertussen de limoen en pers de vrucht uit. Meng in een kom de plantaardige variatie op yoghurt met het limoensap.

4

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pompoenpitten in 2 min. op middelhoog vuur goudbruin.

5

Verhit ondertussen de rest van de olie in een wok of hapjespan, voeg de wokgroente toe en roerbak 5 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

6

Roer de couscous los met een vork en meng met de wokgroente.

7

Verdeel de groentecouscous en burgers over de borden. Serveer met de plantaardige variatie op yoghurt en bestrooi met de pompoenpitten.