Kip met wit­lofsala­de en oven­friet

Kippenpoten met honingmosterd, krokant gebakken in de oven: heerlijk.

(2) waardeer
hoofdgerecht Kippenpoten met honingmosterd, krokant gebakken in de oven: heerlijk. 4 personen
4 2

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 220 ºC. Maak met een scherp mes schuine inkepingen van een ½ cm diep in de dikste kant van de kippenpoten. Wrijf elke kippenpoot in met 1 el honingmosterd. Leg ze op een met bakpapier bekleed ovenrooster en bak de kippenpoten in ca. 40 min. gaar in de oven.
  2. erdeel de ovenfriet op een met bakpapier beklede bakplaat en schuif de bakplaat boven het rooster met kip in de oven. Bak in 20-25 min. gaar. Keer de friet halverwege.
  3. Meng ondertussen de karnemelk met de rest van de honingmosterd, peper en eventueel zout tot een dressing. Snijd de onderkant van de stronken witlof en halveer de stronken. Verwijder de harde kern van het witlof en snijd het lof in dunne repen.
  4. Meng in een schaal het witlof en de taugé met de dressing. Pel de mandarijnen, verdeel in partjes en meng door de salade.
  5. Serveer de salade bij de kippenpoten en ovenfriet.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 840 kcal
  • eiwit 48 g
  • koolhydraten 63 g
  • vet 40 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 600 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Kip met witlofsalade en ovenfriet

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kip met wit­lofsala­de en oven­friet

1
1

Verwarm de oven voor op 220 ºC.

2
2
  • 4 kippenpoten

Maak met een scherp mes schuine inkepingen van een ½ cm diep in de dikste kant van de kippenpoten.

3
3
  • 4 el Maille honingmosterd in potje

Wrijf elke kippenpoot in met 1 el honingmosterd.

4
4

Leg ze op een met bakpapier bekleed ovenrooster en bak de kippenpoten in ca. 40 min. gaar in de oven.

5
5
  • 750 g diepvries ovenfriet

Verdeel de ovenfriet op een met bakpapier beklede bakplaat en schuif de bakplaat boven het rooster met kip in de oven.

6
6

Bak in 20-25 min. gaar. Keer de friet halverwege.

7
7
  • 150 ml karnemelk
  • 1 el Maille honingmosterd in potje

Meng ondertussen de karnemelk met de rest van de honingmosterd, peper en eventueel zout tot een dressing.

8
8
  • 500 g witlof

Snijd de onderkant van de stronken witlof en halveer de stronken.

9
9

Verwijder de harde kern van het witlof en snijd het lof in dunne repen.

10
10
  • 125 g taugé

Meng in een schaal het witlof en de taugé met de dressing.

11
11
  • 4 mandarijnen

Pel de mandarijnen, verdeel in partjes en meng door de salade.

12
12

Serveer de salade bij de kippenpoten en ovenfriet.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.