Belgische kippensoep
De slagroom maakt deze goedgevulde soep lekker romig.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 2 scharrelkippenpoten
- 2 preien
- 4 stengels bleekselderij
- 1 middelgrote ui
- 2 tenen knoflook
- 4 vastkokende aardappelen
- 3 el milde olijfolie
- 2 gedroogde laurierblaadjes
- 6 el medium sherry
- 500 ml Fundo kippenbouillon
- ½ citroen
- 250 ml verse slagroom
Advertentie
Bereiden
- Leg de kippenpoten in een laag water in de pan. Zorg dat ze onder staan. Breng het water aan de kook en laat de kip in 15-20 min. gaar worden op laag vuur in het hete water.
- Snijd ondertussen de prei in ringen en de bleekselderij in schuine halve boogjes. Was de prei en de bleekselderij. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
- Schil de aardappelen en snijd in blokjes van 3 cm. Doe de olijfolie in een soeppan en fruit hierin de prei, bleekselderij, ui, knoflook en laurierblaadjes in 5 min.
- Voeg de aardappelen toe. Blus de groenten af met de sherry. Voeg de kippenbouillon en het kookwater van de kip toe. Houd 20-25 min. tegen de kook aan tot de groenten en aardappel gaar zijn.
- Pers ondertussen de citroen uit. Pluk het kippenvlees met behulp van 2 vorken van het bot en voeg toe aan de soep. Voeg de slagroom toe en breng de soep op smaak met peper, eventueel zout en citroensap.
serveertip:
Serveer met stoer brood, zoals AH Liefde & Passie Desem meerzaden.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 645 kcal
- eiwit 28 g
- koolhydraten 26 g
-
vet 45 g
waarvan verzadigd 21 g - natrium 360 mg
- vezels 6 g
Ook te zien in
Belgische kippensoep
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Belgische kippensoep
- 2 scharrelkippenpoten
Leg de kippenpoten in een laag water in de pan. Zorg dat ze onder staan.
Breng het water aan de kook en laat de kip in 15-20 min. gaar worden op laag vuur in het hete water.
- 2 preien
- 4 stengels bleekselderij
Snijd ondertussen de prei in ringen en de bleekselderij in schuine halve boogjes. Was de prei en de bleekselderij.
- 1 middelgrote ui
- 2 tenen knoflook
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
- 4 vastkokende aardappelen
Schil de aardappelen en snijd in blokjes van 3 cm.
- 3 el milde olijfolie
- 2 gedroogde laurierblaadjes
Doe de olijfolie in een soeppan en fruit hierin de prei, bleekselderij, ui, knoflook en laurierblaadjes in 5 min.
- 6 el medium sherry
Voeg de aardappelen toe. Blus de groenten af met de sherry.
- 500 ml Fundo kippenbouillon
Voeg de kippenbouillon en het kookwater van de kip toe.
Houd 20-25 min. tegen de kook aan tot de groenten en aardappel gaar zijn.
- ½ citroen
Pers ondertussen de citroen uit.
Pluk het kippenvlees met behulp van 2 vorken van het bot en voeg toe aan de soep.
- 250 ml verse slagroom
Voeg de slagroom toe en breng de soep op smaak met peper, eventueel zout en citroensap.
serveertip:
Serveer met stoer brood, zoals AH Liefde & Passie Desem meerzaden.