Bel­gi­sche kip­pen­soep

De slagroom maakt deze goedgevulde soep lekker romig.

(14) waardeer
hoofdgerecht De slagroom maakt deze goedgevulde soep lekker romig. 4 personen
4 14

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Leg de kippenpoten in een laag water in de pan. Zorg dat ze onder staan. Breng het water aan de kook en laat de kip in 15-20 min. gaar worden op laag vuur in het hete water.
  2. Snijd ondertussen de prei in ringen en de bleekselderij in schuine halve boogjes. Was de prei en de bleekselderij. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
  3. Schil de aardappelen en snijd in blokjes van 3 cm. Doe de olijfolie in een soeppan en fruit hierin de prei, bleekselderij, ui, knoflook en laurierblaadjes in 5 min.
  4. Voeg de aardappelen toe. Blus de groenten af met de sherry. Voeg de kippenbouillon en het kookwater van de kip toe. Houd 20-25 min. tegen de kook aan tot de groenten en aardappel gaar zijn.
  5. Pers ondertussen de citroen uit. Pluk het kippenvlees met behulp van 2 vorken van het bot en voeg toe aan de soep. Voeg de slagroom toe en breng de soep op smaak met peper, eventueel zout en citroensap.

serveertip:

Serveer met stoer brood, zoals AH Liefde & Passie Desem meerzaden.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 645 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 26 g
  • vet 45 g
    waarvan verzadigd 21 g
  • natrium 360 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Belgische kippensoep

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bel­gi­sche kip­pen­soep

1
1
  • 2 scharrelkippenpoten

Leg de kippenpoten in een laag water in de pan. Zorg dat ze onder staan.

2
2

Breng het water aan de kook en laat de kip in 15-20 min. gaar worden op laag vuur in het hete water.

3
3
  • 2 preien
  • 4 stengels bleekselderij

Snijd ondertussen de prei in ringen en de bleekselderij in schuine halve boogjes. Was de prei en de bleekselderij.

4
4
  • 1 middelgrote ui
  • 2 tenen knoflook

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.

5
5
  • 4 vastkokende aardappelen

Schil de aardappelen en snijd in blokjes van 3 cm.

6
6
  • 3 el milde olijfolie
  • 2 gedroogde laurierblaadjes

Doe de olijfolie in een soeppan en fruit hierin de prei, bleekselderij, ui, knoflook en laurierblaadjes in 5 min.

7
7
  • 6 el medium sherry

Voeg de aardappelen toe. Blus de groenten af met de sherry.

8
8
  • 500 ml Fundo kippenbouillon

Voeg de kippenbouillon en het kookwater van de kip toe.

9
9

Houd 20-25 min. tegen de kook aan tot de groenten en aardappel gaar zijn.

10
10
  • ½ citroen

Pers ondertussen de citroen uit.

11
11

Pluk het kippenvlees met behulp van 2 vorken van het bot en voeg toe aan de soep.

12
12
  • 250 ml verse slagroom

Voeg de slagroom toe en breng de soep op smaak met peper, eventueel zout en citroensap.

serveertip:

Serveer met stoer brood, zoals AH Liefde & Passie Desem meerzaden.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.