Groe­ne-groen­te­soep­je met as­per­ge­tips en pan­cet­ta

Vult goed en is snel klaar; ideaal voor een drukke avondspits.

(5) waardeer
hoofdgerecht Vult goed en is snel klaar; ideaal voor een drukke avondspits. 1 personen
5 5

Advertentie

Ingrediënten

1 persoon

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit een kleine soeppan met dikke bodem en bak de pancetta in ca. 8 min. op middelhoog vuur krokant.
  2. Houd het goed in de gaten en zet het vuur eventueel lager. Neem uit de pan en laat uitlekken.
  3. Schil en snijd ondertussen de aardappelen in blokjes van 1 cm. Bak samen met de prei in het achtergebleven bakvet 2 min. op middelhoog vuur.
  4. Voeg het water, de bouillontablet en kruiden toe, breng aan de kook en laat 8 min. met de deksel op de pan koken. Snijd de aspergetips in 3 stukken en kook de laatste minuut mee.
  5. Schenk de soep in een kom en verkruimel het spek erboven.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 315 kcal
  • eiwit 12 g
  • koolhydraten 42 g
  • vet 8 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 1.480 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in
maart-april 2019

Groene-groentesoepje met aspergetips en pancetta

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Groe­ne-groen­te­soep­je met as­per­ge­tips en pan­cet­ta

1
1
  • 30 g pancetta

Verhit een kleine soeppan met dikke bodem en bak de pancetta in ca. 8 min. op middelhoog vuur krokant.

2
2

Houd het goed in de gaten en zet het vuur eventueel lager. Neem uit de pan en laat uitlekken.

3
3
  • 150 g kruimige aardappelen

Schil en snijd ondertussen de aardappelen in blokjes van 1 cm.

4
4
  • 200 g fijngesneden prei

Bak samen met de prei in het achtergebleven bakvet 2 min. op middelhoog vuur.

5
5
  • 300 ml kraanwater
  • ½ kippenbouillontablet
  • 1 tl Euroma Italiaanse kruiden vriesdroog

Voeg het water, de bouillontablet en kruiden toe, breng aan de kook en laat 8 min. met de deksel op de pan koken.

6
6
  • 100 g aspergetips

Snijd de aspergetips in 3 stukken en kook de laatste minuut mee.

7
7

Schenk de soep in een kom en verkruimel het spek erboven.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.