Groene-groentesoepje met aspergetips en pancetta
Vult goed en is snel klaar; ideaal voor een drukke avondspits.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 30 g pancetta
- 150 g kruimige aardappelen
- 200 g fijngesneden prei
- 300 ml kraanwater
- ½ kippenbouillontablet
- 1 tl Euroma Italiaanse kruiden vriesdroog
- 100 g aspergetips
Advertentie
Bereiden
- Verhit een kleine soeppan met dikke bodem en bak de pancetta in ca. 8 min. op middelhoog vuur krokant.
- Houd het goed in de gaten en zet het vuur eventueel lager. Neem uit de pan en laat uitlekken.
- Schil en snijd ondertussen de aardappelen in blokjes van 1 cm. Bak samen met de prei in het achtergebleven bakvet 2 min. op middelhoog vuur.
- Voeg het water, de bouillontablet en kruiden toe, breng aan de kook en laat 8 min. met de deksel op de pan koken. Snijd de aspergetips in 3 stukken en kook de laatste minuut mee.
- Schenk de soep in een kom en verkruimel het spek erboven.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 315 kcal
- eiwit 12 g
- koolhydraten 42 g
-
vet 8 g
waarvan verzadigd 3 g - natrium 1.480 mg
- vezels 10 g
Ook te zien in
Groene-groentesoepje met aspergetips en pancetta
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Groene-groentesoepje met aspergetips en pancetta
- 30 g pancetta
Verhit een kleine soeppan met dikke bodem en bak de pancetta in ca. 8 min. op middelhoog vuur krokant.
Houd het goed in de gaten en zet het vuur eventueel lager. Neem uit de pan en laat uitlekken.
- 150 g kruimige aardappelen
Schil en snijd ondertussen de aardappelen in blokjes van 1 cm.
- 200 g fijngesneden prei
Bak samen met de prei in het achtergebleven bakvet 2 min. op middelhoog vuur.
- 300 ml kraanwater
- ½ kippenbouillontablet
- 1 tl Euroma Italiaanse kruiden vriesdroog
Voeg het water, de bouillontablet en kruiden toe, breng aan de kook en laat 8 min. met de deksel op de pan koken.
- 100 g aspergetips
Snijd de aspergetips in 3 stukken en kook de laatste minuut mee.
Schenk de soep in een kom en verkruimel het spek erboven.