Groe­ne len­te­mi­ne­stro­ne met Hol­land­se gar­na­len & ka­bel­jauw

Die vis zwemt vandaag in wel een héél lekker soepje.

(6) waardeer
hoofdgerecht Die vis zwemt vandaag in wel een héél lekker soepje. 4 personen
5 6

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de bouillontabletten met het water in een grote (soep)pan en breng aan de kook. Snijd ondertussen de prei in ringen en was ze. Doe de bonen in een vergiet en spoel af.
  2. Voeg als het water kookt de prei, bonen en riso toe. Snijd ondertussen de courgette in de lengte in vieren. Snijd elke part in schuine stukken van 1 cm. Dop de tuinbonen. Verwijder de houtachtige onderkant van de asperges en snijd in schuine stukken van 1½ cm. Snijd de kabeljauw in stukken van 1 cm. Voeg de courgette, asperges, tuinbonen en kabeljauw toe aan de soep en laat 4 min. garen.
  3. Snijd ondertussen de peterselie en basilicum grof. Voeg de kruiden toe aan de soep en verdeel over diepe borden. Verdeel de garnalen over de borden, schaaf de kaas erover en bestrooi met versgemalen zwarte peper.

combinatietip:

Lekker met ciabatta.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 325 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 33 g
  • vet 6 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 2.160 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in
maart-april 2019

Groene lenteminestrone met Hollandse garnalen & kabeljauw

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Groe­ne len­te­mi­ne­stro­ne met Hol­land­se gar­na­len & ka­bel­jauw

1
1
  • 3 kippenbouillontabletten
  • 1½ liter kraanwater

Doe de bouillontabletten met het water in een grote (soep)pan en breng aan de kook.

2
2
  • 1 dunne prei
  • 400 g borlottibonen uit blik

Snijd ondertussen de prei in ringen en was ze. Doe de bonen in een vergiet en spoel af.

3
3
  • 75 g riso pasta

Voeg als het water kookt de prei, bonen en riso toe.

4
4

Draai het vuur laag en laat 15 min. op laag vuur gaar worden. Roer af en toe.

5
5
  • 1 courgette

Snijd ondertussen de courgette in de lengte in vieren.

6
6
  • 200 g diepvries tuinbonen

Snijd elke part in schuine stukken van 1 cm. Dop de tuinbonen.

7
7
  • 350 g groene asperges

Verwijder de houtachtige onderkant van de asperges en snijd in schuine stukken van 1½ cm.

8
8
  • 250 g kabeljauwhaasjes

Snijd de kabeljauw in stukken van 1 cm.

9
9

Voeg de courgette, asperges, tuinbonen en kabeljauw toe aan de soep en laat 4 min. garen.

10
10
  • 7½ g verse peterselie
  • 7½ g verse basilicum

Snijd ondertussen de peterselie en basilicum grof.

11
11

Voeg de kruiden toe aan de soep en verdeel over diepe borden.

12
12
  • 100 g Hollandse garnalen
  • 50 g Pecorino Romano

Verdeel de garnalen over de borden, schaaf de kaas erover en bestrooi met versgemalen zwarte peper.

combinatietip:

Lekker met ciabatta.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.