Ont­bijt­piz­za met len­te­groen­ten en ge­bak­ken ei

Pizza als ontbijt. Horen we daar gejuich?

(4) waardeer
lunch Pizza als ontbijt. Horen we daar gejuich? 2 personen
5 4

Advertentie

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Verdeel de wraps over een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de ricotta erover, maar laat 1½ cm van de randen vrij. Verdeel daar de aspergetips over. Bak de pizza’s in het midden van de oven in 8-10 min. gaar.
  3. Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de spiegeleitjes. Scheur de zalm in stukken.
  4. Neem de pizza uit de oven en verdeel de eitjes erover. Verdeel de veldsla en zalmstukjes over de pizza. Bestrooi met de tuinkers en wat versgemalen zwarte peper.
video

Ont­bijt­piz­za met len­te­groen­ten en ei

leuk-snel - 00:18 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 530 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 34 g
  • vet 28 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 1.040 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in
maart-april 2019

Ontbijtpizza met lentegroenten en gebakken ei

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ont­bijt­piz­za met len­te­groen­ten en ge­bak­ken ei

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 2 volkoren tortillawraps
  • 150 g ricotta

Verdeel de wraps over een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de ricotta erover, maar laat 1½ cm van de randen vrij.

3
3
  • 100 g aspergetips

Verdeel daar de aspergetips over.

4
4

Bak de pizza’s in het midden van de oven in 8-10 min. gaar.

5
5
  • 1 el milde olijfolie
  • 2 middelgrote eieren
  • 100 g gerookte zalm

Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de spiegeleitjes. Scheur de zalm in stukken.

6
6

Neem de pizza uit de oven en verdeel de eitjes erover.

7
7
  • 20 g veldsla

Verdeel de veldsla en zalmstukjes over de pizza.

8
8
  • ¼ bakje tuinkers

Bestrooi met de tuinkers en wat versgemalen zwarte peper.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.