Pan con tomate
Lekker voor erbij: geroosterde knoflookstokbroodjes met pittige tomatensaus.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 3 vleestomaten
- 4 el extra vierge olijfolie
- 1 tl Tabasco chipotle
- 1 vers wit stokbrood
- 1 teen knoflook
Keukenspullen
- grove rasp
- grillpan
Advertentie
Bereiden
- Halveer de tomaten en rasp het vruchtvlees met een grove rasp boven een kom. Het velletje dat je overhoudt, wordt niet gebruikt. Meng de helft van de olijfolie en de tabasco door de geraspte tomaten en breng op smaak met peper en zout.
- Snijd het stokbrood in schuine plakken van 1½ cm dik. Besprenkel de sneetjes met de rest van de olie. Verhit de grillpan en gril de sneetjes 1½ min. per kant of tot er mooie grillstrepen op staan.
- Halveer de knoflook en wrijf met de snijkant van een halve teen over 1 kant van de gegrilde broodjes. Serveer de broodjes met de geraspte tomaat apart erbij en schep aan tafel steeds een lepel tomatensaus op een sneetje stokbrood.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 315 kcal
- eiwit 5 g
- koolhydraten 37 g
-
vet 16 g
waarvan verzadigd 2 g - natrium 280 mg
- vezels 3 g
Ook te zien in
Pan con tomate
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Pan con tomate
- 3 vleestomaten
Halveer de tomaten en rasp het vruchtvlees met een grove rasp boven een kom. Het velletje dat je overhoudt, wordt niet gebruikt.
- 2 el extra vierge olijfolie
- 1 tl Tabasco chipotle
Meng de olijfolie en de tabasco door de geraspte tomaten en breng op smaak met peper en zout.
- 1 vers wit stokbrood
- 2 el extra vierge olijfolie
Snijd het stokbrood in schuine plakken van 1½ cm dik. Besprenkel de sneetjes met de rest van de olie.
Verhit de grillpan en gril de sneetjes 1½ min. per kant of tot er mooie grillstrepen op staan.
- 1 teen knoflook
Halveer de knoflook en wrijf met de snijkant van een halve teen over 1 kant van de gegrilde broodjes.
Serveer de broodjes met de geraspte tomaat apart erbij en schep aan tafel steeds een lepel tomatensaus op een sneetje stokbrood.