Pan con tomate
Pan con tomate

Pan con tomate

Lekker voor erbij: geroosterde knoflookstokbroodjes met pittige tomatensaus.

10 min. bereiden
5waarderingen

Ingrediënten

4 personen

3

vleestomaten

4 el

extra vierge olijfolie

1 tl

Tabasco chipotle

1

vers wit stokbrood

1 teen

knoflook

Dit heb je nodig

  • grove rasp

  • grillpan

Lekker voor erbij: geroosterde knoflookstokbroodjes met pittige tomatensaus.

Aan de slag

1

Halveer de tomaten en rasp het vruchtvlees met een grove rasp boven een kom. Het velletje dat je overhoudt, wordt niet gebruikt. Meng de helft van de olijfolie en de tabasco door de geraspte tomaten en breng op smaak met peper en zout.

2

Snijd het stokbrood in schuine plakken van 1½ cm dik. Besprenkel de sneetjes met de rest van de olie. Verhit de grillpan en gril de sneetjes 1½ min. per kant of tot er mooie grillstrepen op staan.

3

Halveer de knoflook en wrijf met de snijkant van een halve teen over 1 kant van de gegrilde broodjes. Serveer de broodjes met de geraspte tomaat apart erbij en schep aan tafel steeds een lepel tomatensaus op een sneetje stokbrood.