Piz­za met cour­get­te en veld­sla­pes­to

Als salade, op brood, in de pasta of - zoals hier - in een pesto én op de pizza. Veldsla is een alleskunner!

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 700 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 10 min. oventijd
(5) waardeer
italiaans hoofdgerecht Als salade, op brood, in de pasta of - zoals hier - in een pesto én op de pizza. Veldsla is een alleskunner! 4 personen
4 5

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C.
  2. Snijd de kaas in stukjes. Doe de helft van de veldsla, de noten, kaas, olie en peper naar smaak in de keukenmachine en maal in 15 sec. tot een gladde massa. Schraap eventueel naar boven gemalen ingrediënten met een lepel van de binnenkant en schep terug in de mengkom. Maal nog een keer 5 sec. tot een glad mengsel.
  3. Bestrijk de pizzabodems met de veldslapesto. Snijd de courgette en mozzarella in plakjes van 3 mm en verdeel ze over de pizza’s. Halveer de pizza’s.
  4. Verdeel de 4 pizzahelften met de snijkanten naar buiten over een met bakpapier beklede bakplaat, zodat de pizza’s op de bakplaat passen. Bak de pizza’s ca. 10 min. in de oven. Neem de pizza’s uit de oven en verdeel de rest van de veldsla, de rauwe ham en olijven erover.
video

Piz­za met cour­get­te en veld­sla­pes­to

Recipevideo - 00:29 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 700 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 53 g
  • vet 41 g
    waarvan verzadigd 21 g
  • natrium 1.120 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Pizza met courgette en veldslapesto

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Piz­za met cour­get­te en veld­sla­pes­to

1
1

Verwarm de oven voor op 220 °C.

2
2
  • 75 g Parmezaanse kaas
  • 75 g veldsla
  • 50 g gezouten macadamianoten
  • 3 el traditionele olijfolie

Snijd de kaas in stukjes. Doe de veldsla, noten, kaas, olie en peper naar smaak in de keukenmachine en maal in 15 sec. tot een gladde massa.

3
3

Schraap eventueel naar boven gemalen ingrediënten met een lepel van de binnenkant en schep terug in de mengkom. Maal nog een keer 5 sec. tot een glad mengsel.

4
4
  • 2 pizzabodems tomaat
  • ½ courgette
  • 125 g mozzarella

Bestrijk de pizzabodems met de veldslapesto. Snijd de courgette en mozzarella in plakjes van 3 mm en verdeel ze over de pizza’s. Halveer de pizza’s.

5
5

Verdeel de 4 pizzahelften met de snijkanten naar buiten over een met bakpapier beklede bakplaat, zodat de pizza’s op de bakplaat passen.

6
6
  • 75 g veldsla
  • 100 g rauwe ham
  • 50 g Taggia-olijven

Bak de pizza’s ca. 10 min. in de oven. Neem de pizza’s uit de oven en verdeel de rest van de veldsla, de rauwe ham en olijven erover.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.