Kriel­tjes­sa­la­de met ri­vier­kreef­tjes & ro­mi­ge bies­look­mayo

Aardappelsalade die in nog geen halfuur op tafel staat

(11) waardeer
hoofdgerecht Aardappelsalade die in nog geen halfuur op tafel staat 2 personen
4 11

Advertentie

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grillpan

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Halveer de ongeschilde krieltjes en kook ze in 12 min. gaar. Giet af en laat afkoelen.
  2. Snijd ondertussen de radijs in plakjes. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Snijd de bieslook fijn en meng met een ½ el citroensap (per 4 personen) en de mayonaise. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Schaaf met een kaasschaaf lange linten van de courgette. Doe ze in een kom, schep om met de olie en bestrooi met peper en zout naar smaak. Verhit de grillpan zonder olie en boter en gril de courgettelinten in delen 3 min. Keer halverwege.
  4. Meng de courgettelinten voorzichtig met de krieltjes en radijsplakjes. Verdeel over een schaal en verdeel de rivierkreeftjes over de salade. Besprenkel met de bieslook mayonaise.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 475 kcal
  • eiwit 16 g
  • koolhydraten 58 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 320 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in

Krieltjessalade met rivierkreeftjes & romige bieslookmayo

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kriel­tjes­sa­la­de met ri­vier­kreef­tjes & ro­mi­ge bies­look­mayo

1
1
  • 500 g krieltjes met schil

Halveer de ongeschilde krieltjes en kook ze in 12 min. gaar. Giet af en laat afkoelen.

2
2
  • ½ bos radijs
  • ½ citroen

Snijd ondertussen de radijs in plakjes. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit.

3
3
  • 5 g verse bieslook
  • 2 el Heinz [Seriously] Good mayonaise

Snijd de bieslook fijn en meng met een ½ el citroensap (per 4 personen) en de mayonaise. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4
4
  • 1 courgette
  • ½ el milde olijfolie

Schaaf met een kaasschaaf lange linten van de courgette. Doe ze in een kom, schep om met de olie en bestrooi met peper en zout naar smaak.

5
5

Verhit de grillpan zonder olie en boter en gril de courgettelinten in delen 3 min. Keer halverwege.

6
6
  • 100 g verse rivierkreeftjes

Meng de courgettelinten voorzichtig met de krieltjes en radijsplakjes. Verdeel over een schaal en verdeel de rivierkreeftjes over de salade.

7
7

Besprenkel met de bieslook mayonaise.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.