Aard­ap­pel­sa­la­de met bos­ui en kap­per­tjes

Aardappelsalade is misschien wel de klassieker der klassiekers onder de bbq-salades. Deze krijg een crunchy touch door chips als topping.

(3) waardeer
bijgerecht Aardappelsalade is misschien wel de klassieker der klassiekers onder de bbq-salades. Deze krijg een crunchy touch door chips als topping. 4 personen
5 3

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • deegroller

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Halveer de ongeschilde krieltjes en kook ze in ruim, eventueel gezouten water in 11 min. gaar. Giet af en laat afkoelen. Snijd ondertussen de bosui in heel dunne ringen.
  2. Meng de Griekse yoghurt, mayonaise en rodewijnazijn in een kom. Breng op smaak met peper. Voeg de krieltjes, rucola en kappertjes toe en meng goed.
  3. Verkruimel de chips grof met de deegroller. Bestrooi de aardappelsalade met de bosui en stukjes chips. Serveer direct.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 240 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 33 g
    waarvan suikers 3 g
  • vet 9 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 160 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Aardappelsalade met bosui en kappertjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Aard­ap­pel­sa­la­de met bos­ui en kap­per­tjes

1
1
  • 500 g krieltjes met schil

Halveer de ongeschilde krieltjes en kook ze in ruim, eventueel gezouten water in 11 min. gaar.

2
2
  • 3 bosuitjes

Giet af en laat afkoelen. Snijd ondertussen de bosui in heel dunne ringen.

3
3
  • 4 el Griekse yoghurt
  • 1 el mayonaise
  • 1 el rodewijnazijn

Meng de Griekse yoghurt, mayonaise en rodewijnazijn in een kom. Breng op smaak met peper.

4
4
  • 30 g rucola
  • 2 el kappertjes in pot

Voeg de krieltjes, rucola en kappertjes toe en meng goed.

5
5
  • 50 g honey barbecuechips

Verkruimel de chips grof met de deegroller.

6
6

Bestrooi de aardappelsalade met de bosui en stukjes chips. Serveer direct.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.