Kriel­tjes­sa­la­de met kom­kom­mer en mil­de ja­la­pe­ño­pes­to

Deze zomerse aardappelsalade met krieltjes en komkommer is perfect voor bij de barbecue.

(10) waardeer
bijgerecht Deze zomerse aardappelsalade met krieltjes en komkommer is perfect voor bij de barbecue. 4 personen
4 10

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer met hakmolen

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de krieltjes in water in 12 min. gaar. Snijd de komkommer in blokjes van een ½ cm. Halveer de rode ui en snijd in flinterdunne plakken. Leg de plakjes ui in 2 el van het jalapeñovocht (per 4 personen) uit het potje. Schep na 5 min. even om, zodat alle plakjes ui marineren.
  2. Maal de plakjes jalapeñopeper in de keukenmachine met 1 el van het jalapeñovocht (per 4 personen), de koriander, feta en olie tot een grove pasta. Breng op smaak met versgemalen peper en eventueel zout.
  3. Giet de krieltjes af en laat afkoelen tot lauwwarm. Giet de rode ui af. Giet de mais af. Meng de krieltjes, komkommer, ui en mais in een grote schaal. Schep de dressing erdoor. Breng eventueel verder op smaak met peper en zout.

bewaartip:

Je kunt deze salade van tevoren maken. In een goed afgesloten bak kun je hem 2-3 dagen bewaren in de koelkast. Laat op kamertemperatuur komen voordat je hem serveert.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 425 kcal
  • eiwit 13 g
  • koolhydraten 49 g
    waarvan suikers 8 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 520 mg
  • vezels 10 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Krieltjessalade met komkommer en milde jalapeñopesto

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kriel­tjes­sa­la­de met kom­kom­mer en mil­de ja­la­pe­ño­pes­to

1
1
  • 800 g krieltjes met schil

Kook de krieltjes in water in 12 min. gaar.

2
2
  • 1 komkommer
  • 1 rode ui

Snijd de komkommer in blokjes van een ½ cm. Halveer de rode ui en snijd in flinterdunne plakken.

3
3

Leg de plakjes ui in 2 el van het jalapeñovocht (per 4 personen) uit het potje. Schep na 5 min. even om, zodat alle plakjes ui marineren.

4
4
  • 1 el jalapeñoplakjes in pot
  • 15 g verse koriander
  • 150 g feta
  • 2 el milde olijfolie

Maal de plakjes jalapeñopeper in de keukenmachine met 1 el van het jalapeñovocht (per 4 personen), de koriander, feta en olie tot een grove pasta.

5
5

Breng op smaak met versgemalen peper en eventueel zout.

6
6
  • 300 g mais in blik

Giet de krieltjes af en laat afkoelen tot lauwwarm. Giet de rode ui af. Giet de mais af.

7
7

Meng de krieltjes, komkommer, ui en mais in een grote schaal. Schep de dressing erdoor. Breng eventueel verder op smaak met peper en zout.

bewaartip:

Je kunt deze salade van tevoren maken. In een goed afgesloten bak kun je hem 2-3 dagen bewaren in de koelkast. Laat op kamertemperatuur komen voordat je hem serveert.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.