Spaghetti met ricotta-pestosaus & krokante ham

Rapido, rapido! Ja, deze op en top Italiaanse pastaschotel staat echt razendsnel op tafel.

510 kcal

20 min. bereiden, 10 min. oventijd

4.3/5

(94)

Ingrediënten

Aantal personen

Dit heb je nodig

  • bakpapier


2019 nr. 04 - Zon op je bord

2019 week 17-18 - 2019 week 17-18

Aan de slag

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de cherrytomaten en parmaham over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel de cherrytomaten met de olie en bak in het midden van de oven ca. 10 min.

  2. Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwijder de steelaanzet van de haricots verts, halveer ze en kook de laatste 4 min. met de pasta mee.

  3. Pers ½ van de citroen uit en snijd de rest in parten. Meng de ricotta met de pesto en het citroensap. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  4. Giet de pasta en haricots verts af en vang een kopje kookvocht op. Meng de pasta met de ricotta-pestosaus, haricots verts en eventueel wat kookvocht. Verdeel de cherrytomaten erover en breek de parmaham in stukken erover. Serveer de citroenparten erbij.

Wat vond je van dit recept?

Spaghetti met ricotta-pestosaus & krokante ham

Rapido, rapido! Ja, deze op en top Italiaanse pastaschotel staat echt razendsnel op tafel.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig