Qui­che van au­ber­gi­ne met spi­na­zie, gei­ten­kaas & cas­hew­no­ten

Deze quiche ziet er prachtig uit en zit ook nog eens vol lekkere smaakcombinaties.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 525 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 30 min. oventijd
(12) waardeer
frans hoofdgerecht Deze quiche ziet er prachtig uit en zit ook nog eens vol lekkere smaakcombinaties. 4 personen
4 12

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • hapjespan
  • springvorm (Ø 24 cm, ingevet)
  • aluminiumfolie

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Verhit ¼ van de olie in de hapjespan en bak de spinazie 2 min. tot-ie geslonken is. Laat de spinazie uitlekken. Meng de spinazie, cottagecheese, eieren, honing en Italiaanse kruiden door elkaar. Breng op smaak met peper.
  2. Snijd de aubergines in de lengte in zo dun mogelijke plakken. Vet de springvorm in met ¼ van de olie en bekleed met de aubergine zodat de hele vorm bedekt is. Het is niet erg als de aubergineplakken elkaar overlappen. Schep het spinaziemengsel in de vorm en verkruimel de geitenkaas erover. Bak de quiche in ca. 30 min. goudbruin en gaar. Dek eventueel af met aluminiumfolie als de geitenkaas te donker wordt.
  3. Snijd de schil inclusief het witte vlies van de sinaasappels en snijd de partjes vruchtvlees tussen de vliesjes uit. Giet de linzen af en spoel onder koud stromend water. Klop de rest van de olie met de azijn tot een dressing. Schep de rucola om met de sinaasappelpartjes, linzen en de dressing. Hak de cashewnoten grof, strooi over de salade en serveer bij de quiche.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 525 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 37 g
  • vet 25 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 480 mg
  • vezels 12 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box Week 22 2019 , Receptkaart 2019 week 29-32

Quiche van aubergine met spinazie, geitenkaas & cashewnoten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Qui­che van au­ber­gi­ne met spi­na­zie, gei­ten­kaas & cas­hew­no­ten

1
1

Verwarm de oven voor op 200 ºC.

2
2
  • ½ el milde olijfolie
  • 200 g verse spinazie

Verhit de olie in de hapjespan en bak de spinazie 2 min. tot-ie geslonken is. Laat de spinazie uitlekken.

3
3
  • 200 g cottagecheese
  • 4 middelgrote eieren
  • 40 g honing
  • 3 el gedroogde Italiaanse kruiden

Meng de spinazie, cottagecheese, eieren, honing en Italiaanse kruiden door elkaar. Breng op smaak met peper.

4
4
  • 2 aubergines

Snijd de aubergines in de lengte in zo dun mogelijke plakken.

5
5
  • ½ el milde olijfolie

Vet de springvorm in met de olie en bekleed met de aubergine zodat de hele vorm bedekt is. Het is niet erg als de aubergineplakken elkaar overlappen.

6
6
  • 100 g geitenkaas

Schep het spinaziemengsel in de vorm en verkruimel de geitenkaas erover.

7
7

Bak de quiche in ca. 30 min. goudbruin en gaar. Dek eventueel af met aluminiumfolie als de geitenkaas te donker wordt.

8
8
  • 2 sinaasappels

Snijd de schil inclusief het witte vlies van de sinaasappels en snijd de partjes vruchtvlees tussen de vliesjes uit.

9
9
  • 800 g linzen in blik

Giet de linzen af en spoel onder koud stromend water.

10
10
  • 1 el milde olijfolie
  • 1 tl azijn

Klop de rest van de olie met de azijn tot een dressing.

11
11
  • 85 g rucola

Schep de rucola om met de sinaasappelpartjes, linzen en de dressing.

12
12
  • 30 g ongezouten cashewnoten

Hak de cashewnoten grof, strooi over de salade en serveer bij de quiche.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.