Quiche van aubergine met spinazie, geitenkaas & cashewnoten
Quiche van aubergine met spinazie, geitenkaas & cashewnoten

Quiche van aubergine met spinazie, geitenkaas & cashewnoten

Deze quiche ziet er prachtig uit en zit ook nog eens vol lekkere smaakcombinaties.

20 min. bereiden
30 min. oventijd
15waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 el

milde olijfolie

200 g

verse spinazie

200 g

cottagecheese

4

middelgrote eieren

40 g

honing

3 el

gedroogde Italiaanse kruiden

2

aubergines

100 g

geitenkaas

2

sinaasappels

800 g

linzen in blik

1 tl

azijn

85 g

rucola

30 g

ongezouten cashewnoten

Dit heb je nodig

  • hapjespan

  • springvorm (Ø 24 cm, ingevet)

  • aluminiumfolie

Deze quiche ziet er prachtig uit en zit ook nog eens vol lekkere smaakcombinaties.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Verhit ¼ van de olie in de hapjespan en bak de spinazie 2 min. tot-ie geslonken is. Laat de spinazie uitlekken. Meng de spinazie, cottagecheese, eieren, honing en Italiaanse kruiden door elkaar. Breng op smaak met peper.

2

Snijd de aubergines in de lengte in zo dun mogelijke plakken. Vet de springvorm in met ¼ van de olie en bekleed met de aubergine zodat de hele vorm bedekt is. Het is niet erg als de aubergineplakken elkaar overlappen. Schep het spinaziemengsel in de vorm en verkruimel de geitenkaas erover. Bak de quiche in ca. 30 min. goudbruin en gaar. Dek eventueel af met aluminiumfolie als de geitenkaas te donker wordt.

3

Snijd de schil inclusief het witte vlies van de sinaasappels en snijd de partjes vruchtvlees tussen de vliesjes uit. Giet de linzen af en spoel onder koud stromend water. Klop de rest van de olie met de azijn tot een dressing. Schep de rucola om met de sinaasappelpartjes, linzen en de dressing. Hak de cashewnoten grof, strooi over de salade en serveer bij de quiche.