bewaar
Zoete-aardappelfriet met srirachamayo
Zoete-aardappelfriet met srirachamayo
bewaar

Zoete-aardappelfriet met srirachamayo

Van deze friet van zoete aardappel blijf je eten, zeker met de pittige & romige dip!

25 min. bereiden
licht pittig
2waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 liter

frituurolie

1 kg

zoete aardappel

4 el

mayonaise

½ el

smokey sriracha hot chili sauce

Dit heb je nodig

  • frituurpan of ruime pan

  • schone theedoek

  • keukenpapier

Van deze friet van zoete aardappel blijf je eten, zeker met de pittige & romige dip!

Aan de slag

1

Verhit de frituurolie tot 170 °C in een grote pan met dikke bodem of een frituurpan.

2

Schil de aardappelen en snijd ze in frieten van 1 cm dik. Spoel af onder koud stromend water en droog af met een schone theedoek.

3

Frituur in delen in 5 min. goudgeel en laat uitlekken op keukenpapier. Meng de mayonaise met de sriracha en serveer bij de friet.