Zoete-aardappelfriet met srirachamayo
Van deze friet van zoete aardappel blijf je eten, zeker met de pittige & romige dip!

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Keukenspullen
- frituurpan of ruime pan
- schone theedoek
- keukenpapier
Advertentie
Bereiden
- Verhit de frituurolie tot 170 °C in een grote pan met dikke bodem of een frituurpan.
- Schil de aardappelen en snijd ze in frieten van 1 cm dik. Spoel af onder koud stromend water en droog af met een schone theedoek.
- Frituur in delen in 5 min. goudgeel en laat uitlekken op keukenpapier. Meng de mayonaise met de sriracha en serveer bij de friet.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 465 kcal
- eiwit 3 g
- koolhydraten 46 g
-
vet 29 g
waarvan verzadigd 3 g - natrium 200 mg
- vezels 5 g
Pittigheid
Ook te zien in
Zoete-aardappelfriet met srirachamayo
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Zoete-aardappelfriet met srirachamayo
- 2 liter frituurolie
Verhit de frituurolie tot 170 °C in een grote pan met dikke bodem of een frituurpan.
- 1 kg zoete aardappel
Schil de aardappelen en snijd ze in frieten van 1 cm dik.
Spoel af onder koud stromend water en droog af met een schone theedoek.
Frituur in delen in 5 min. goudgeel en laat uitlekken op keukenpapier.
- 4 el mayonaise
- ½ el smokey sriracha hot chili sauce
Meng de mayonaise met de sriracha en serveer bij de friet.