bewaar
Zoete-aardappelfriet met srirachamayo
Zoete-aardappelfriet met srirachamayo
bewaar

Zoete-aardappelfriet met srirachamayo

Van deze friet van zoete aardappel blijf je eten, zeker met de pittige & romige dip!

25 min. bereiden
licht pittig
4waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 l

frituurolie

1 kg

zoete aardappel

4 el

mayonaise

½ el

smokey sriracha hot chili sauce

Dit heb je nodig

  • frituurpan of ruime pan

  • schone theedoek

  • keukenpapier

Van deze friet van zoete aardappel blijf je eten, zeker met de pittige & romige dip!

Aan de slag

1

Verhit de frituurolie tot 170 °C in een grote pan met dikke bodem of een frituurpan.

2

Schil de aardappelen en snijd ze in frieten van 1 cm dik. Spoel af onder koud stromend water en droog af met een schone theedoek.

3

Frituur in delen in 5 min. goudgeel en laat uitlekken op keukenpapier. Meng de mayonaise met de sriracha en serveer bij de friet.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Zoete-aardappelfriet met srirachamayo

Van deze friet van zoete aardappel blijf je eten, zeker met de pittige & romige dip!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig